Boganmeldelse. Karen i Vildmarken - Kanotur

Børnebog fra Erik B. Jørgensen, der skriver om den 45 dage lange kanotur, som han og datteren Karen var på i Lapland fra Finland til Norge. 

karen i vildmarken boganmeldelse

 

Jeg var en af de heldige, der fik et signeret eksemplar (også signeret af Karen). Det var helt perfekt, for så var der “en lille hilsen” til min datter (6 år) fra forfatterne. Jeg var lidt nervøs for, om bogen måske var for “baby-agtig” til hende, og så var signeringen måske en vej ind?

Drine (min datters navn, der kommer af “Alexandrine”) er vant til at falde i søvn selv, så det var næsten nostalgisk at lægge sig ved siden af hende og åbne en bog. Kort sagt glædede vi os begge til godnatlæsning. 

Som en friluftsgal far er det let at sætte sig ind i bogen, og min datter åd den også råt. Der er masser af historier, som man selv kan genkende, eller lærerige ting, som man kan tale om. Påklædning, sikkerhed, underholdning osv. Drine kan også genkende mange ting, og i bedste Erik B. stil er man på tur, når man læser bøger eller hører foredrag, som han står for. Denne gang er man dog på tur med sin datter, og det er faktisk endnu bedre. 

Bogen er skrevet i korte sætninger og er let læselig. Der er nok indhold til en enkelt godnatlæsning, men undertitlen “kanotur” afslører måske, at der også kommer flere i serien? Det vil jeg håbe, for så kan jeg komme på imaginær tur med min datter igen.

Foruden hyggen giver bogen også stor inspiration til Drine. Jeg har forsøgt at lufte tanken om en kort ugetur i fjeldet til sommer, men Drine har ikke rigtig været med på ideen. Selvom Erik og Karens eventyr er 45 dage, så synes Drine måske, det er liiiige lang tid nok, og kan man overhovedet det, når man går i skole? Tja, hun har nok ret. Man kan nok ikke hive hende ud af skolen i 45 dage under påskud om en vandretur. De 45 dage kan så let forhandles ned til 7 dage, så nu har vi en fast aftale til sommer! Fedt! 

Desuden er der beskrivelser af dyr, som de to eventyrere oplever på deres kanotur. Det er også hyggeligt og får igen snakken til at gå. Faktisk er det første bog, hvor vi taler sammen efter hver side, for der er ting at tale om. Vores oplevelser på ture, dyr som man kan opleve (og hvad med bjørne far?). Der er også lejrlivet og underholdningen og sikkerhed på tur, der alle er emner, som får bogen til at blive levende og en god samtale her før sengetid. 

Du kan nok gætte, at jeg kan anbefale denne bog, for det er en god og hyggelig inspiration til børn og forældre. Og hvor er det da et privilegium endelig at have en outdoorbog til børn, som man kan dele sammen med sin hobby. Bedsteforældre kan selvfølgelig også være med. 

“Karen i vildmarken” ryger i bogholderen, der er reserveret Drines 3 bedste bøger. Så du behøver ikke kun at tage mine ord for at bogen er god. Drine har også godkendt den. 

Bogen kan købes her

Bogen koster 100 kr og kan købes hos Kom ud - Erik B. Jørgensen: https://komud.dk/produkt/karen-i-vildmarken-kanotur-bog/ 

Der er desuden et større værk af Karen og Eriks eventyr “Rejser med Karen og Dino i vildmarken”, der omhandler alle deres eventyr, og den er på 230 sider, så masser af godnatlæsning: https://komud.dk/produkt/rejser-med-karen-og-dino-i-vildmarken-bog/

Bogen koster 300 kr. og er signeret.

Denne har min datter og jeg besluttet at ønske os i julegave. 

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.