Boganmeldelse. Bear Grylls - Survival Skills Handbook

Til de lidt ældre børn er Bear Grylls Survival Skills Handbook en serie på 12 små bøger, der giver inspiration og viden til friluftslivet. 

boganmeldelse bear grylls survival skills handbook winter

Overlevelsesguide

Ja jo, måske et lidt overdrevet ord set med danske øjne, men alt i alt viser serien, hvordan man begår sig i naturen. 

Det er små, korte og præcise guides til hvordan man bruger alt fra kort og kompas, til hundeslæde. Hvordan man fanger dyr i hjemmelavet fælder (husk her at kontrollerer reglerne for det, før du kaster dig ud i denne form for “overlevelse”) til hvordan man laver knob og signalerer.

Survival Skills Handbook

Det er ikke en serie der går i dybden. Nogle af emnerne er nærmest for små til de reelt kan bruges af læserne, men så kan de bruges som inspiration til at læse mere, hvis emnet fanger. 

Survival Skills Handbook holder niveauet rigtig godt langt henad vejen, men det taber tråden her og der. F.eks. Beskrives laviner, gletchervandring og hundeslædekørsel på 6 små sider. Ingen af siderne gør at du selv kan begive dig ud i nogen af aktiviterne, men kan som skrevet bruges som inspiration og viden om, at der er farer i naturen (eller hunde der kan transporterer mennesker og grej). 

Andre emner som bål og beklædning beskrives fint og kan bruges. Det er ikke ned i detaljerne, men vil du vide mere, findes der bøger proppet med viden om emnerne hver for sig. 

bear grylls haandboeger

Dommen

Kort sagt er bøgerne god inspiration til friluftsliv og kan bruges af de lidt ældre børn (og voksne der læser med). Du kan tage de enkelte emner og prøve af sammen med børnene, og sammen få flere færdigheder. Måske ikke i lavine-udsatte områder, men i en dansk skov eller i baghaven. Du er ikke overlevelsesekspert når du er færdig med at læse. Du har kun fået inspiration...
Jeg har ikke kunnet finde bøgerne på dansk, men kender du til dem, så skriv gerne. 

Læs højt på dansk eller på engelsk

Bøgerne er på engelsk, så du kan enten læse højt med oversættelse, læse højt og træne engelsk tale eller lade den unge læse selv. 

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.