Boganmeldelse - Ildsjæle inviterer til mere mad over bål

Boganmeldelse af: "Ildsjæle inviterer til mere mad over bål". Den svære 2’er til en succes. Har du læst ”Ildsjæle inviterer - til mad over bål”, kender du konceptet, men bogen her indeholder alt det, man savner i 1’eren. En af de bedste bøger i Danmark om bålmad - intet mindre!

boganmeldelse ildsjaele inviterer til mere mad over baal

Det er enten galt eller genialt - jeg tror det sidste. Efter man har sat 1’eren på hylden, savner man nogle retter, der er lidt svære, og som kan imponere gæster lidt mere end ”Hr og fru Danmark mad”. 1’eren er bestemt ikke dårlig - den er tværtimod også anbefalelsesværdig. ”Ildsjæle inviterer - til mere mad over bål” går skridtet videre og har opskrifter på højere plan, uden at det bliver fisse-fornemt og overdrevet fransk.

Der er stadig gode råd til dit båludstyr og gode vejledninger. Bedst, som man sidder og savner noget, dukker det op.

Jeg har for eksempel altid savnet bålsnacks-kategorien, og lige som jeg tænker, at der heller ikke er noget med i denne version, dukker der en masse spændende opskrifter op. Kanon.

Ordet ”Ildsjæle” er slet ikke forkert. Man kan som regel lugte, når retter er opfundet eller researched og er krydret med et købt stock-foto. Men i denne bog er det ægte billeder af ægte retter, lavet af ægte outdoorfolk til outdoorfolk. Det gennemsyrer altså bogen, hvor meget forfatterne elsker at lave mad. En samtale med en af ildsjælene bekræftede mig kun i dette.

Bogen har alt det, man forventer. Ja, og den giver mere endnu. På et område, der er så overrepræsenteret, er det en forløsning endelig at læse noget, der er skrevet af ildsjæle og ikke hovedløse reality-stjerner.

Bogen koster 199 kr. og kan f.eks. købes her: https://www.55nord.dk/55nord/shop/boeger-1/ildsjaele-inviterer-til-mere-mad-paa-baal 

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.