Den store bog om Vandreture i Danmark

Bogen Vandreture i Danmark er en lækker bog, hvor forfatteren Torben Gang Rasmussen giver dig en glimrende indføring i alle de større ture i Danmark.

den store bog om vandreture i danmark

Vandreture i Danmark

Lad det være sagt. Denne bog er på ingen måde en bog, du ustraffet putter ned i rygsækken. Bogen vejer nemlig knapt 1 kg og fylder godt. Pyt med det, for den er pakket med masser af information, du vil elske.
Forlaget Legind kompenserer så også for XL-formatet ved at tilbyde gratis download af kort (jpg format) til bogens 135 ture. Førsteudgaven blev også solgt som e-bog, så måske denne opdaterede og udvidede anden udgave også digitaliseres.

I bogen føres du via syv regionale oversigtskort videre til detaljerede turkort med seværdigheder - og for nogle tures vedkommende - også overnatningssteder.

Vandreture i Danmark er skrevet i et let sprog og med introducerende omtale af det, man ser undervejs. Der er masser af lækre og inspirerende billeder, og kortene er tydelige med relevant information. Du får virkelig indtryk af, at Torben Gang Rasmussen har gået turene. Der er ingen tvivl om, at forfatteren både kan sit stof og har researchet sig til en masse spændende fakta.

Bedømt ud fra de i bogen beskrevne ture på Sjælland og i Jylland, som jeg selv har gået, vil det helt sikkert også være de mest interessante seværdigheder, som Torben Gang Rasmussen omtaler i alle bogens afsnit. Jeg tøver derfor ikke med at anbefale bogen.

Med de mange facts er der dog en risiko for, at nogle typer af oplysninger let kan blive uaktuelle. Et eksempel herpå kunne være fra den nye Tisvildevejen fra 2018, hvor Torben Gang Rasmussen omtaler de forskellige ‘bed & breakfast-steder’. Om han dermed lægger op til, at det bliver fast indhold i kommende udgaver, ved jeg ikke, men det ser umiddelbart ud til at være den eneste rute, hvor den slags informationer bringes. Forhåbentlig holder disse steder ved, så bogen ikke mister sin aktualitet.

Ved enkelte ruter, f.eks. Fjordstien, vises trafikerede strækninger og de beskrevne/ikke beskrevne strækninger. Det er en rigtig brugbar viden, som kunne være nyttig ved alle ruter. Det samme gælder beskrivelse af strækninger med asfalt, men den slags er på ingen måde en let opgave, men HVOR ville det være godt!

Skal jeg pege på forbedringsmuligheder, kunne det være, at kortene til dagsture med fordel kan vise, hvor man kan overnatte, ligesom det er tilfældet med flere af flerdagsturene. Det samme gælder adgangen til vand på ruterne. Det kunne også være markering af, hvor der er skove med fri teltning. Hvis du er typen, der drager afsted på flerdagsture og søger overnatningssteder, skal du altså i forvejen huske at sætte dig ind i det. Et sidste oplagt emne til næste udgave kunne være, at bogen medtager referencer til Naturkanonen fra 2018.

Anbefaling

Vandreture i Danmark er oplagt til dig, der vil have en all round tur-bog til dit friluftsbibliotek. Bogen er i den grad en genvej, og kan du tilmed få fat i den til under 150 kr (som den sælges til lige nu i maj 2019), skal du helt klart investere i den. Der er inspiration til ture i massevis, hvad enten du drager afsted til fods til turområderne eller kører dertil.

Forlaget Legind har sendt bogen til Outsite.org.

Fakta
Den store bog om Vandreture i Danmark
Torben Gang Rasmussen
2. udgave, 1. oplag 2019 (april)
Forlaget Legind
ISBN: 978-87-7155-570-7
320 sider
Pris: fra 130 kr.

Redaktør
Friluftsliv som jeg elsker det: Det er bare at være derude, at nyde livet, at lytte, at mærke lugtene, at søge roen, at hygge mig med andre, at se ind i bålet, at holde hånd med min kæreste, at mærke lugten af kaffe og bacon. For mig som redaktør og vandretursarrangør er det at inspirere andre til at komme ud så givende og sjovt.