Bertelsen på Shikoku 88

Bertelsen på Shikoku 88 er en serie på DR, der handler om en mands pilgrimsfærd, på den japanske vandrerute. Mikael Bertelsen oplever både den ydre og indre vandring, og er intet mindre end genial, til at skildre den, for os seere.

bertelsen på shikoku 88

Shikoku 88

Shikoku 88 er en japansk vandrerute med 88 templer, som man kan besøge undervejs. Vandreturen er lavet af munken Kobo Daishi, også kendt som kukai, der opfandt Shingon, indenfor Buddhismen. 

Mikael Bertelsens vandringer

Du kender ham fra TV-skærme og måske Radio24syv. Indenfor vandringens verden kender vi ham fra programmet "Bertelsen på Caminoen" fra 2010, der bestemt også er værd at se. Denne gang er Mikael dog taget længere væk, for igen at vandrer, men også finde sine rødder, og det indre.

japansk vandrerute shikoku 88

Programmet "Bertelsen på Shikoku 88"

Føromtalte "Bertelsen på Caminoen" var en stor success, og kan og skal man følge op? Er de gamle dage på DR overstået og en saga blot, eller sker det igen, at Bertelsen betræder vandrestierne? Svaret var heldigvis ja, og den svære 2'er viste sig, intet mindre end genial - lige så genial, eller måske bedre, end 1'eren på Caminoen.

Du kan stadig se programmet, og det er ganske gratis, lige her: https://www.dr.dk/drtv/episode/bertelsen-paa-shikoku-88_54996

"Når jeg vandrer er jeg en bedre version af mig selv". Dette citat kommer gentagende gange igen, i løbet af seriens 10 afsnit. Bertelsen har allerede fundet dette i 2010, men bliver kun bekræftiget i 2017 på Shikoku. Men hvad betyder det egentligt? Hvad betyder det at vandrer ude i naturen, og samtidig inde i sig selv? Hvad betyder det at det regner, selvom man måske havde forestillet sig, at det ikke skulle? Hvad betyder det, at Shikoku ikke ender ved tempel 88?

shikoku 88

Jeg kunne godt starte en analyse og give mit besyv med, men det behøver jeg slet ikke. Jeg kan give serien videre til dig, så du selv kan se den, for det burde du virkelig! Der er stor inspiration at hente på alle hylder. Der er sjove personer og tidspunkter, hvor det hele tager en drejning - ligesom det skal være på alle vandreture. Det er jo når alt ikke går efter planen, at oplevelserne starter, og minderne sætter ind.

Om vi skal vente til 2024 før der kommer en 3'er ved jeg ikke, men ligegyldigt hvad, er det værd at vente på.

Klik på ovenstående link og se hele serien, i det tempo du ønsker. Alle billeder er fra dr.dk 

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.