Bøger om friluftsliv i julegave

Outdoorbøger i julegave

Outdoorbøger er geniale at få i julegave for os, der læser. Det er mange timers underholdning og hygge, og bøger her kan både inspirere til flere gode ture, men også lærer fra sig om friluftslivet.

Yukon River - Erik B. Jørgensen

Lad mig sige det med det samme; Erik har ikke skuffet med en bog endnu (og der er efterhånden mange bøger fra forfatteren og eventyreren). Yukon River er, for dem af os med interesse for floden, et meget spændende sted, med eventyrerne ventende om hvert hjørne. Erik er taget afsted med sin kæreste Tine, og sammen oplever de 78 dage med padling og vandring.

Bogen koster 300 kr.
Læs meget mere om bogen og køb den her...

Bushcraft i Norden - Jesper Hede

Primitivt udeliv, tilbage til naturen, bushcraft, eller som Jesper selv kalder det; Voksenspejder. Vil du lære at starte bål uden brug af lighter, lave en primitiv overnatning uden telt eller spise uden at medbringe madpakken... Bushcraft i Norden er nok en af de bedste bøger om emnet, og så er den dansk! 

Bogen koster 249 kr.
Læs meget mere om bogen og køb den her...

Kebnekaisefjeldene - René Ljunggren

Der er nok ingen i Danmark, der kender Kebnekaisefjeldene bedre end René Ljunggren. Skal du til området, så skal du også have denne bog. Du finder tips til rutevalg og får forfatterens egne hemmelige ruter - og dem skal du tage imod. Foruden et omfattende værk om fjeldene i Lapland, får du også historie og lokalkenskab om området med samer og rener.

Bogen koster 398 kr.
Læs meget mere om bogen og køb den her... 

Læs også en boganmeldelse af "Kebnekaisefjeldene" i Outsites magasin her...

Hverdagseventyr - Mette Arleth

Er du mere til det mere hjemlige eventyr uden fjelde, vilde planter og store floder, er Mette Arleth klar til at guide dig til hverdagens eventyr. Du kan både have for travlt eller have svært ved at tage det sidste skridt til de store eventyr, og derfor fokuserer Mette på de nære oplevelser i friluftslivet.

Bogen koster 229,95 kr.
Læs mere om bogen og køb den her...

Gorms One Pot - Gorm Wisweh

Egentlig ikke en kogebog fra naturen, men en meget afslappet tilgang til madlavning; One Pot er, som ordet siger, en gryderet (med et smartere ord). Gryderetter eller One Pot opskrifter er skønne at lave på bål, da du slipper for overdrevet opvask. Desuden smager gryderetter bare himmelsk over bål. Find derfor inspiration til din næste mad i naturen i denne bog.

Bogen koster 249,95 kr.
Læs mere om bogen og køb den her...

Fjellbarnas Favoritter - Ejvind Eidslott (Norsk)

Ud i vandpytten med dit barn, flyv ikke højere end vingerne bæ'r... Nej! Eivind tager dig og dit barn højt og drømmende fra Nordmarka (NO) til Chamonix (FR), hvor I skal opleve friluftsliv som aldrig før. Bogen inspirerer til ture med børn (og for voksne), på en mere eksplosiv måde end vi måske er vandt til, fra andedammen...

Bogen koster 699 nkr, men giver så også 1 års adgang til UTE (Norsk pendant til Outsite),
Læs mere om bogen (Og UTE Magasinet) her...

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.