Hærvejen App

Test af Hærvejens app

Vandreturen er smuk og varieret, men hvordan er Hærvejens app? Andre vandreruter har forsøgt sig med apps, men de har fejlet stor med ubrugeligt spild af plads på mobilen. Det første blik tegner dog godt, da man kan noget, som de fleste andre overser...

App'en kan afløse GPS'en på din tur, og så har du da sparet lidt vægt.

haervejen app

Test af Hærvejens app

Vandreturen er smuk og varieret, men hvordan er Hærvejens app? Andre vandreruter har forsøgt sig med apps, men de har fejlet stor med ubrugeligt spild af plads på mobilen. Det første blik tegner dog godt, da man kan noget, som de fleste andre overser...

App'en kan afløse GPS'en på din tur, og så har du da sparet lidt vægt.

haervejen app

Dårlig start - godt udkom

Da jeg var på Hærvejen med Christoffer fra Projekt Hærvejen, brugte vi også App'en, men det var ikke på min telefon. Da jeg kom hjem, måtte jeg prøve den, så jeg skyndte mig at hente den. Den fortæller dig dog hurtigt, at der er nyt indhold, og hvem vil snydes for opdateringer på rute eller andet? Jeg klikkede ja, men dét skulle jeg aldrig have gjort.

Det tager en krig, og der er ikke en proceslinje, der fortæller dig, hvor langt opdateringen er kommet - eller har igen...Da den endelig var færdig, gik lortet ned... Af en eller anden grund er Hærvejens App den eneste, der skal genstartes efter opdatering. Måske er det udviklerne, der ikke har gjort arbejdet ordenligt?

Sørg for at hente nyt indhold og kort hjemmefra! Gør det ikke ude på ruten, hvor der flere steder er ringe eller ingen dækning.

Hærvejen App: Gratis.
Kompatibel med: iOS 8.0 eller nyere, iPhone, iPad og iPod touch
Kompatibel med: Android 4.0 eller nyere
Sprog: Dansk
Størrelse iPhone: 42,1 MB
Størrelse Android: 8,1 MB (uden kort)

Hent til iPhone her...
Hent til Android her...

Erstat GPS'en

En ting er den dårlige start, men når man endelig kommer ind, har man en yderst brugbar app, hvor der er tænkt på alle brugere af Hærvejen. Fra den primitive vandrer til luksusdyrene. Download af kort går smertefrit, men igen, download hjemmefra!

Når man er på Hærvejen, er app'en virkelig fed. Slår man flytilstand til og bruger telefonens GPS, kan man let se, hvor man er henne på hele ruten. Foruden at have en intuitiv brugerflade virker alt også gennemtænkt, og i forhold til de første versioner er det meste bling bling fjernet, så der nu kun er det brugbare tilbage.

vandretur paa haervejen med app

Man kan let overskue og finde genveje samt overnatning (både primitiv og luksus), og beskrivelserne af overnatning, attraktioner o.s.v. er de fleste steder meget gode.

Jeg prøvede på Outsites første tur på Hærvejen fra Viborg til Engesvang at bruge app'en og supplere med kort. Det viste sig, at der var fejl på kortene, så på sidste tur benyttede jeg kun app'en, og den virkede upåklageligt. Elektronik kan gå i stykker eller løbe tør for strøm, ja ja og jeg havde da også et kort med. Det kom dog kun op som oversigt til dem, der var med på turen.

Jeg mener derfor godt, at du kan lade din GPS blive hjemme. Eneste funktion, man kunne savne, er en logger, så man kan se antal gåede km. o.s.v. når man kommer hjem. Men der findes andre App's på markedet, der kan det.

Vandreturs-app

Der er dog nogle sjove ting ved app'en. Der går ikke lang tid, så er der nyt indhold, men hvad er det nye indhold? I efteråret opdagede jeg, at der to gange var uoverensstemmelser mellem app og skiltning. Skiltningen vandt, og det viste sig at være en klog beslutning. På forårets tur var vi ude for det samme, og fejlen fra efteråret er stadig ikke er rettet. Det er sgu ikke okay. Jeg kunne forstå, hvis app'en var forud for skiltningen, men ikke omvendt. App'en og GPS-sporet burde være det første, der bliver ændret, for det er dem, de fleste bruger til navigation. Kortene er selvfølgelig undskyldt - de er jo uaktuelle lige så snart, de bliver printet.

fejl paa haervejen app

Det påvirker dog ikke oplevelsen af turen, og igen er app'en så overskuelig og let at bruge, så man hurtigt kan se, om man er på vej ud i ingenting, eller om det bare er en omlægning, der giver mening i forhold til landskabet og naturen. Det kan dog gøre en lidt usikker, når man står med to modstridende kilder, der peger hver sin vej.

Dommen

Hærvejsapp'en er uden tvivl brugbar, og den er trods forbeholdene her Danmarks bedste vandre-app. En plads den deler med Øhavstien, der har nøjagtig samme system (og sikkert også samme udviklere). Tag derfor app'en med i lommen, og brug den, hvis du kommer i tvivl eller mangler en enkelt vejviserstolpe. Skiltningen er bestemt i orden på Hærvejen, så brug krudtet på at nyde turen, og tænk så ikke så meget over at finde vej. Det skal nok gå!

Stoevle 4

Når App'en følger den rigtige rute og ikke går ned ved opdateringer af nyt indhold, er der 5 støvler hjemme.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.