Appen Vild Mad er til dig der sanker, eller vil i gang med at sanke. Der er masser af bær, svampe, blade og frugter der bare venter på dig i naturen, og Vild Mad hjælper dig - nogenlunde.

vild mad app

Vild Mad

Vild Mad er en app og hjemmeside, men hold dig væk fra hjemmesiden (med mindre du vil printe). Siden virker ret dårligt og du ender tit på “siden eksisterer ikke”, hvor udviklerne ellers ser ret humoristisk på det, ved at give dig tang…

Appen fungerer derimod fint. Den er nem at navigerer i men der gemmer sig nogle menuer, som du skal lede lidt efter. Jeg savner dog en søgefunktion.

vild mad appJeg vil sanke NU

Menuen “råvarer” giver b.la. god inspiration til hvad du kan sanke lige nu. Der er masser at sanke året rundt og det viser appen rigtig godt. Men du går højest sandsynligt glip af noget…

På menuen “Landskaber” kan du vælge det landskab som du vil sanke i. F.eks. på stranden eller i skoven. Når du har valgt dit landskab, kan du trykke på råvarer og få meget mere frem. Det er sådan set rigtig fint, men hvorfor viser appen ikke alt under råvarer?

Og det er egentligt den følelse man sidder med… “går jeg glip af noget? Gemmer appen god info i den ellers simple menu?”. Svaret er; ja.
Jeg måtte søge længe efter noget jeg ellers havde fundet på et tidspunkt. Det er lettere irriterende, når man står med en råvarer i hånden og forsøger at finde ud af hvad det er. Ikke alle råvarer er givet, så man bladrer lidt rundt for at finde frem til, hvad man står med.

Det giver i øvrigt det næste “problem”; billederne på råvarerne. Der er tre eksempler på hver råvarer: et tæt på, et lidt længere væk og et laaaangt væk. Faktisk så langt væk at du ikke kan se råvarerne. Jeg kan godt gætte hvad appen vil fortælle dig; sådan ser landskabet som regel ud, der hvor du kan finde denne råvarer. Det er også fint men…
Billedet af råvarerne tæt på er bare ikke godt nok. Der er for få billeder til man kan være helt sikker i alle tilfælde. Man kan læse sig til meget i appen, men det visuelle mangler i den grad.

Der er også nogle sjove formuleringer, der for mig som forholdsvis nybegynder, får mig til at komme i tvivl. “Denne plante kan du sanke året rundt. Den er bedst i perioden maj til september og herefter er bladene for bitre til at spise”. Øhm… så altså, jeg kan godt sanke den i november, men jeg kan ikke spise den?

Hvad kan Vild Mad bruges til

Du skal have appen på din mobil! Den er en rigtig god inspiration, når du vil ud at sanke. Du kan starte hjemme og se hvad der er i sæson. Når du har fundet det du vilsanke, så kan du tage ud og søge efter råvarerne. Når du har fundet det du søger, så må du dog nogen gange benytte andre apps eller søgninger på nettet, for at være sikker på det du har fundet.

sanke app

Når du kommer hjem med dit rov, kan du finde gode opskrifter i menuen “Opskrifter”. Det er et lækkert hjørne der også inspirerer.

Bare spring ud i det

Brug appen som nybegynder. Du finder hurtigt ud af at der vokser glimrende planter, lige ved shelterpladsen eller rundt om dit telt. Om du spiser frysetørret mad eller bålmad, er der stort set altid noget i nærheden, at krydre maden med.

Kort sagt: hent appen! Den er gratis og rigtig god.