Bålet

Den ædle kunst at kunne tænde og holde et bål, er der skrevet og sagt en masse om. Vi samler her i artiklen, en masse viden om bålet.

Bøger om bål

Den bedste kilde er at læse om, og derefter praktiserer bål. Det er det fordi der ligger utroligt meget viden i bålet. Et bål er ikke bare et bål, så at sige. Der findes jo mange forskellige måder at starte et bål, der findes uendelige båltyper osv. Ved du f.eks. at man kan lave et bål, som man kan sove ovenpå? Nej? Jamen, det kan du finde i nedenstående liste af bøger om bål.

Bål af Thomas Svardal - begynderniveau

bål bog af thomas svardal

Bogen er “hurtig viden” og giver dig en basisforståelse af bålet. Du får lidt historie, lidt viden om båltyper, hvilket træ der brænder bedst o.s.v. Bogen Bål er fin viden om bålet at have stående i bogreolen, og godt som opslagsværk og en opfriskning af sin viden. Bogen henvender sig til begynderen, der gerne vil have god basisviden om bålet, der er rigtig god at have.

Det er essentielt at have denne viden og bogen tager 1-3 aftener at læse, i roligt tempo.

Du kan f.eks. købe bogen her: https://spejdergear.dk/shop/thomas-svardal---baal---en-bog-fyldt-med-tips-og-tricks-om-baal-10623p.html

Vi ser på yderligere tre bøger om bål, der tager os fra begynder til ekspert.

Denne artikel fortsætter for x-medlemmer. Log ind og læs artiklen hvis du er medlem.

Artiklen fortsætter for medlemmer. Som medlem får du gratis friluftskurser, gratis vandreture, E-learning og meget mere Meld dig ind lige her: Bliv OutsiteX medlem og læs artiklen med det samme!

Bålbøger

Som ovenstående bogliste fortæller, er og bliver den perfekte bålbog aldrig skrevet. Fokus på bålet er forskelligt og forfatterne har til tider svært ved, at formidle viden om bålet. Men at købe flere bøger om emnet, er slet ikke skidt. Viden fra 2 giver 4 gange viden.

Podcast om bål

Lyt til vores podcast om bål lige her

Bålet

Ligegyldigt hvor meget du læser, skal du have fingrene i maskineriet. Der er ikke et bål der er ens, og erfaring gør mester. Men viden fra disse bøger gør, at du har en rygsæk fyldt af viden, der ikke vejer noget.

E-learning om bål og mere

Vi har startet vores helt nye E-learning op, hvor OutsiteX medlemmer gratis kan læse med. De første emner er: Bålet, shelters og hængekøjer. Mange emner følger herefter. Meld dig ind nu og læs allerede de første artikler…

Tilmeld dig lige her: https://www.outsite.dk/om-outsite/bliv-medlem-af-outsite

Dine fordele:

- Gratis vandreture
- Rabat i outdoorbutikker
- Rabat på kurser
- Rabat på vandreguides
- Lån gratis grej
- Læs +artikler
- Gratis foredrag
- Gratis kursus
- Gratis vandreguides
- Gratis workshops
- Gratis E-learning