Båløvelse 1 E-learning om bål

Vi er nået til båløvelse 1 i vores E-learning om bål. Nu skal du selv prøve kræfter med bålet og ikke bare sidde inde, når al bålhygge er ude. Vi skal sanke optænding, så vi har til vores næste tur i naturen.

Bål øvelse

Øvelse med bål

Der sker noget helt fantastisk når man selv har startet et bål. Fra de første flammer til hele maskineriet bare buldrer derudaf. Det kan efter forhold både være let og nærmest umuligt at starte et bål, men med viden om bålet, kommer du lang i de fleste tilfælde. Lad os komme i gang med øvelse 1, så du kan blive bålmester.

Øvelse 1 - sank optænding

Som vi beskrev i afsnittet om hvordan du starter et bål, kan du finde rigtig mange gode optændingsmaterialer ude i naturen. Vi beskrev også at det faktisk er en god idé at have med, på forhånd.

Det er jo ikke sikkert at der står et birketræ hvor du skal bruge bål. Det er slet ikke sikkert at du kan finde fatwood.

Så kan du have “snydeoptænding” med, og det anbefaler vi faktisk at du har, men hvis det er vådt eller der ligger sne, så kan det kræve rigtig meget at få gang i bålet. Mere end du måske lige har med hjemmefra. Din “snydeoptænding” er din sikkerhed, men du skal ikke fyre det hele af på en gang. Sæt nu det ikke er nok?

Denne artikel fortsætter for x-medlemmer. Log ind og læs artiklen hvis du er medlem.

Artiklen fortsætter for medlemmer. Som medlem får du gratis friluftskurser, gratis vandreture, E-learning og meget mere Meld dig ind lige her: Bliv OutsiteX medlem og læs artiklen med det samme!

I øvelse 2 kigger vi på at starte et bål. Her skal du bruge den optænding, du har sanket i denne øvelse.

Vi har undladt andre gode optændingsmuligheder. Det har vi fordi det er noget sværere at finde f.eks. fatwood. Faktisk kan det være noget nært umuligt (alt efter hvilken type skov du besøger). Husk dog at du gerne må sanke grene fra nåletræer, der sidder i en højde du kan nå. Disse kan indeholde fatwood hvis du er heldig.

Du kan købe fatwood hos Bushcraftbutikken.dk til en billig penge: https://bushcraftbutikken.dk/shop/6-ild-fire/43-fatwood/ (ca. 39,-).

Der er til mange bål i en pakke!

E-learning

Vi har startet vores helt nye E-learning op, hvor OutsiteX medlemmer gratis kan læse med. De første emner er: Bålet, shelters og hængekøjer. Mange emner følger herefter. Meld dig ind nu og læs allerede de første artikler…

Tilmeld dig lige her: https://www.outsite.dk/om-outsite/bliv-medlem-af-outsite

Dine fordele:

- Gratis vandreture
- Rabat i outdoorbutikker
- Rabat på kurser
- Rabat på vandreguides
- Lån gratis grej
- Læs +artikler
- Gratis foredrag
- Gratis kursus
- Gratis vandreguides
- Gratis workshops
- Gratis E-learning

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.