Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Bål

Læs vores gratis Outdoor Magasin:

4 hurtige tips til optænding af bål. Vi ser på tørretumbler-fnuller, birkebark, fatwood og Burner. God optænding er godt at have med på vandreturen og shelterturen, især hvis det er vådt derude.

optænding af bål

Se videoen med de 4 båloptændingstips her:

Start et bål

Der findes uendeligt mange måder at starte et bål. Nogle er hyggelige men langsomme - godt på gode dage med solskin. Andre hurtige og praktiske, især når det regner. Vi ser på fire hurtige tip til båloptænding:

Tørretumbler-fnuller (mest for sjov)

Tørretumbler-fnuller er meget brandbart og godt til tænding af bål med ildstål. 

lejrbaal

Birkebark

Dette skal du have med i rygsækken! Birkebark kan tænde om det er vådt, eller tørt, og brænder rigtig godt. Du må gerne og forsigtigt, pille det yderste lag bark af birketræet. Dette tager træet ikke skade af, men finder du et dødt væltet træ, er det bare med at samle til bunke (en frysepose eller to), at have liggende derhjemme.

Fatwood (tjæretræ)

Fatood er tjæreholdigt træ, der brænder rigtig godt, også når det er vådt. Fatwood kan du finde i naturen, men det er hurtigere at købe det (nogle producenter har endda bæredygtigt træ). 

Burner

Dansk produceret af biomateriale, der brænder rigtig godt og længe. Jeg har altid 5-10 poser med på vandretur, så er jeg sikker på at få bål... og jeg bruger lighter.

Vil du vide mere om bål

Du kan se vores E-Learningsserie om bål og båltænding. Her er der artikler med viden om bålet, som ruster dig til alt fra optænding, start et bål, byg et godt bål, varmegivende bål osv. Se 1 del lige her: https://www.outsite.dk/tips-og-tricks/laering-om-friluftsliv/baal/973-start-et-bal-i-regnvejr 

Læs også

Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
B-Wild outdoorbutik
MSR Outdoorudstyr
Pro-Outdoor

 

Teva vandresandaler
Friliv outdoorbutik
Nordisk Outdoor
OutdoorPro
Aclima
SpejderGEAR

 

YETI soveposer og jakker
Friluftsland
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

 

Patagonia
Outdoor45
Therm a rest
Survivalstore
Eventyrsport
Trangia