Gode optændingsmaterialer til bål

Vi ser på gode optændingsmaterialer til at starte et bål med. Når du skal starte et bål, er det godt at være forberedt og have alle materialer klar. Der er ligeledes optænding du kan sanke i skoven, eller have med hjemmefra, der er rigtig gode at have. Læs med og bliv klogere på bålkunsten.

optændingsmaterialer til at starte et bål med

Hvilke materialer er gode til optænding af bål og hvordan sanker du dem

Optændingsmaterialer er gode hvis du hurtigt kan få ild i dem. Det værende med lighter, tændstikker eller ildstål. Optændingen behøver ikke at brænde meget længe, for det er ikke det vi skal bruge til at starte med. Det er ikke optændingen der skal lave de gode gløder til madbålet. Optændingsmaterialer er meget gode, hvis det giver flammer hurtigt, og kan nå at få fat de større materialer, vi bruger i opstartsfasen. De gode materialer er selvfølgelig også effektive når alt er tørt og solen skinner.

Lad os lige kort gennemgå reglerne for sankning i de danske skove: du må gerne sanke i de danske skove. Både private og offentlige. I de private må du kun sanke fra vejen (du må altså ikke forlade veje og stier). I de offentlige skove må du sanker overalt. I begge typer skove gælder det, at du må sanke til eget forbrug, hvilken er defineret til en indkøbspose som du kender fra dit supermarked (nej! Ikke den blå IKEA-pose - den er for stor).

Denne artikel fortsætter for x-medlemmer. Log ind og læs artiklen hvis du er medlem.

Artiklen fortsætter for medlemmer. Som medlem får du gratis friluftskurser, gratis vandreture, E-learning og meget mere Meld dig ind lige her: Bliv OutsiteX medlem og læs artiklen med det samme!

Rigtig god fornøjelse med at starte bålet.

Andre artikler i bålemnet (artiklerne udkommer i løbet af december):

Start et bål i regnvejr: https://outsite.dk/tips-og-tricks/97-bal/973-start-et-bal-i-regnvejr 

Hold varmen ved bålet: https://outsite.dk/tips-og-tricks/97-bal/976-hold-varmen-ved-baalet

E-learaning

Vi har startet vores helt nye E-learning, hvor OutsiteX medlemmer gratis kan læse med. De første emner er: Bålet, shelters og hængekøjer. Mange emner følger herefter. Meld dig ind nu og læs allerede de første artikler...

Dine fordele:

- Gratis vandreture
- Rabat i outdoorbutikker
- Rabat på kurser
- Rabat på vandreguides
- Lån gratis grej
- Læs +artikler
- Gratis foredrag
- Gratis kursus
- Gratis vandreguides
- Gratis workshops
- Gratis E-lerarning

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.