Teva Sandaler

Teva sandaler er rigtig gode at vandrer i, og Teva laver mange forskellige vandresandaler. Vi kigger på outdoorfirmaet og de forskellige modeller af sandaler til vandring.

teva sandaler

Teva vandresandaler

Teva vandresandaler er kendt som rigtig gode, da de kan justeres til din vandring, har god stødabsorbering og så er der anti-lugt, i deres såler. Teva sandaler holder desuden i mange mange år, så det er ikke køb og smid væk produkter, men en sandal, der holder til mange kilometers vandring.

Historien om Teva

Teva startede i 1984 af nogle friluftsinteresserede personer, der synes, at der manglede gode sandaler, der kunne tåle hårdt brug, have god justering og samtidig være behagelige at have på. De skulle desuden stå godt fast på sten og kunne tåle saltvand.

Mange krav, men det lykkedes faktisk. I 1987 opnår Teva patent på deres strop-system, der sikre den optimale justering, og i 1991 kommer de sandaler, vi kender: Teva Terra Fi
I 2012 udnævnes Teva til en af verdens 100 mest indflydelsesrige outdoorfirmaer i verden, af amerikanske Outside Magazine. Teva er dog ikke kun sandaler til outdoor. Du kan også finde moderigtige sandaler, men også rigtig gode vandresko.

teva terra fi sandaler

Fra 2020 er alle Teva sandaler lavet med stropper, der er af genanvendte materialer. Teva er altså også godt på vej til, at blive mere bæredygtige. Man kan diskuterer at de faktisk er det i forvejen, fordi sandalerne holder så længe. Vi hører faktisk fra butikkerne, at folk køber nye Teva sandaler, for at få en ny farve, ikke fordi de gamle er gået i stykker.

På billedet herover kan du i øvrigt se mine gamle Terra Fi sandaler, der er ca. 10 år gamle. De holder også stadig.

Hvorfor Teva sandaler til vandring

Outsite har testet Teva sandaler til vandring gennem mange mange år, og de har aldrig skuffet. De er yderst robuste og du skal derfor ikke bekymre dig om, hvilket underlag du vandrer på, ej heller om omgivelserne (sten, vand o.s.v.). du kan derfor med ro i sjælen stole på, at sandalerne holder til utallige vandreture.

gode vandresandaler

Sålen er meget behagelig. Dine fødder bliver derfor sent trætte, og dine vandringer bliver behagelige.

Stropperne (der er tre styks; en på hælen, en over foden og en over tæerne) kan justeres efter din vandring. Skal du lige ud kan du justerer stropperne, så sandalen sidder godt fast, på foden. Skal du opad kan du justerer hælen frem, så du ikke glider tilbage, og dermed undgå gnidninger mellem fod og sandal, og dermed undgå vabler/ubehag. Skal du nedad justerer du stopperne over foden og tæer, så du ikke glider fremad i sandalen, og dermed undgår du også vabler/ubehag. Sidst på dagen kan du have hævet fødder, og du kan justerer stropperne, så du ikke får vabler/ubehag.

Sålen er lavet til at stå bedre fast, på glatte overflader, såsom våde sten. Det er selvfølgelig ikke et mirakel, og du skal stadig passe på, men du står bedre fast - det er der ingen tvivl om.

I sålen er der indbygget en antibakteriel overflade, så du ikke får sure tæer. igen skal du ikke forvente mirakler, for du vil få sure tæer, hvis du vandrer længe, i varmt vejr, men de kommer lidt senere på dagen.

Hvilke Teva sandaler er der til vandring

Teva har mange modeller til vandring. Teva Terra fi 5 er den gedigne kampvogn, der aldrig går i stykker, og er en tro følgesvend, på dine ture. Se Teva Terra Fi og Terra Fi Lite til herre her: https://www.pro-outdoor.dk/shop/teva-terra-fi-248c1.html
Se Teva Terra Fi og Terra Fi Lite til damer her: https://www.pro-outdoor.dk/shop/teva-terra-fi-385c1.html

sandaler fra teva

Et andet bud er Teva Sanborn (på coverbilledet til denne artikel), som jeg har testet i 1,5 år. Igen en sandal der er robust, men med lidt lavere komfort end de andre. fordelen er dog klar: Meget lavere vægt. Se alle Teva Sanborn sandaler her: https://www.pro-outdoor.dk/shop/teva-sanborn-sandal-825c1.html

Til kvinderne er der teva Tirra der stadig er en god vandresandal, men også velegnet til aftenkjolen og strandturen. Sagt med andre ord; Den er mere feminin og pæn. Se alle Teva Tirra sandaler til kvinder her: https://www.pro-outdoor.dk/shop/teva-tirra-sandaler-827c1.html

Se alle Tevamodeller her: https://www.pro-outdoor.dk/shop/teva-132c1.html

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.