Omnia Ovn

Omnia ovnen er til madlavning over Trangia eller andre gasblus. Omnia er god til friluftsliv hvor du mangler en ovn, at tilberede din madlavning i. Vi hylder den sjove og anderledes Omnia Ovn.

omnia ovn

Madlavning på Omniaovn

En Omnia ovn er en rund randform, men Omnia ovnen kan sådan set tænkes, som din ovn derhjemme. Du kan lave alt i den. Altså, alt der er plads til. Fra bagning af brød, boller og croissant, til hovedretter og lækre desserter.

bagning i omnia ovn

Historien om Omnia Ovnen

Man ved ikke helt hvornår Omnia ovnen er fra, men man har bevis, fra midten af 1940'erne. Dengang var det Optimus der stod for produktionen. Låget var blåt, og ikke rødt, som vi kender Omnia ovnen i dag, indtil midten af 70’erne.

I dag står Koala Marketing for produktion af Omnia ovne.

Du kan bl.a. købe Omnia ovn her: https://spejdergear.dk/shop/omnia-ovn-og-tilbehoer-844c1.html

Hvorfor vælge en Omnia

Når du er ude på sheltertur eller andre friluftslivsture, mangler der gerne en ovn. Her kommer Omnia ovnen ind i billedet. Man kan dog også bruge en reflektorovn. Læs om reflektorovnen her: https://www.outsite.dk/outdoorudstyr-og-grej-til-friluftsliv-og-vandring/test-af-outdoor-udstyr/baaludstyr-og-baalgryder-og-andet-baalgrej/392-reflektorovn-til-bal

omnia ovn med laag

Fladen i den runde ovn gør, at mere af din ret, får varme fra gasbrænderen. Den passer perfekt på din Trangia, og er let at bruge. Der er også meget tilbehør, som termometer, silikone/non stick forme, riste og meget mere.

Hvorfor ikke vælge en Omnia ovn

En Omnia ovn fylder (upraktisk størrelse) og vejer ret meget, og kan derfor blive fravalgt, når du skal afsted. Andet bålgrej kan erstatte den langt hen ad vejen. En Reflektorovn (som skrevet længere oppe i artiklen) fylder og vejer mindre.
Den bruger rigtig meget gas og bagetiden, er 3-5x alm. ovn, alt efter vind og temperatur udendørs. Ovnen har en lille kapacitet, men er dog fin til 2-3 personer (alt efter ret).

Omnia opskrifter

Du kan finde rigtig gode og inspirerende opskrifter, på Omnias egen hjemmeside: https://www.omniasweden.com/da/opskrifter-og-tips/

Du kan også finde en rigtig god kogebog med opskrifter til Omnia her: https://spejdergear.dk/shop/omnia-kogebogen-den-sultne-rejsende-af-ayo-hansen-11262p.html

koeb omnia ovn

Hvor køber man Omnia

SpejderGEAR.dk har et ret stort udvalg i Omnia. Se udvalget af Omnia ovne her: https://spejdergear.dk/shop/omnia-ovn-og-tilbehoer-844c1.html

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.