Dau-Daw specialdesignede landkort og pictogrammer

DAU-DAW laver sjove og anderledes landkort og pictogrammer, med friluftsliv og dyr in-mente. Det er sjove plakater, der inspirerer og sender tankerne hen på tidligere eventyr og kommende udforskninger. Se deres Mappa Animalia, der er Dau-Daws hyldest til dyrene.

dau daw landkort med dyr og piktogrammer

DAU-DAW

DAU-DAW er en dansk designvirksomhed bestående af Jeppe Knudsen Ringsted og Nicolai Søndergaard. Ideen til DAU-DAW startede en solskinseftermiddag på Food Festival i Århus. Med en lækker brændevin i hånden faldt snakken på Jeppes plakatdesigns og muligheden i at markedsfører dem.

Begge har i lang tid haft en drøm om at starte deres egen virksomhed, så beslutningen om at tage næste skridt og springe ud i det kom ganske naturligt.

Jeppe har altid gået meget op i selv at lave og bygge ting, og han reparerer hellere ting fremfor at købe nyt. Denne skabertrang gjorde sig også gældende, da han for nogle år siden manglende noget pænt til sine vægge. Her opstod idéen om at kombinere to ting han holder af ved at illustrere dyremotiver forklædt som landkort.

Jeppe fik en masse positiv respons for sine illustrationer fra venner og bekendte, og der var flere der gav udtryk for, at de var interesserede i at købe én. Dette førte til DAU-DAWs første plakatserie ”Mappa Animalia”, som indtil videre består af 8 forskellige dyr og er designet med en detaljegrad, der svarer til et rigtigt kort.

Mappa Animalia

Mappa Animalia er DAU-DAWs måde at hylde naturen og dyreriget på og illustrerer hvordan dyr og moder natur sammen danner en elegant symbiose. Hvert "kort" er opdelt i forskellige lande og hvert bjerg, hver sø, hver by osv. på hvert af disse værker er opkaldt efter alt, der relaterer sig til titlen på det pågældende værk.

landkort med dyr

Tag for eksempel Elephantidae - Land of the Elephant. Alt på dette "kort" er opkaldt efter både fiktive og faktiske elefantarter, der enten er uddøde eller stadig lever i bedste velgående i dag. Alle Mappa Animalia-kort beskriver fiktive verdener og bliver tegnet fra bunden i Illustrator af Jeppe – en proces der tager op til 6 måneder.

I serien findes bl.a også:

Canis - Land of the Wolf

Cervidae - Lad of the Deer

Ursidae - Land of the Bear

Vulpini - Land of the Fox

Detaljerne

Det der virkelig slår os på redaktionen på Outsite, er foruden den unikke idé, også detaljegraden. Ideen med dyr som landkort er rigtig god, men når man dykkerne ned på selve kortet, så finder man store overraskelser.

Kortene er ikke bare fis. Designet tages meget seriøst og er tilmed lærerrig. Se f.eks. ulven (Canis) der har flotte detaljer.

detaljegrad i kort

Derudover er det totalt nørdet, på den fedeste måde. Det er jo et must-have til grej-reolen, kontoret osv. Desuden en genial gaveidé til grejnørden der har alt.

Outsite ønsker sig en plakat til kontoret. Med Outsite og logoet som landkort. Hvis du har lyst til at støtte, så send dit bidrag til MobilePay: 61669559 (skriv Dau-Daw i tekstfeltet). Vi opdaterer artiklen løbende med navn og bidrag :) 

Et specialtdesignet kort koster fra 749,- (faktisk en helt okay pris, hvis man tænker på arbejdstimer, materialer osv.).

Piktogrammer

Serien af piktogrammer er tænkt som et dekorativt forsøg på at illustrere alt fra hvordan man pakker til en tur ud i det blå, til mad- og cocktailopskrifter. Ideen med piktogrammerne er, at man har mulighed for at få sin livret/yndlingsdrink/eventyrspakkeliste op på væggen og pynte, samtidig med at plakaten også tjener et praktisk formål.

landkort med piktogrammer

Der er mulighed for at få speciallavet et piktogram, hvis ikke vi har fået lavet lige netop din favorit endnu. Måske du har en bestemt pakkeliste, der kunne gøre sig godt i ramme og glas, eller noget helt tredje. Også vores "kort" kan specialfremstilles, hvor det i stedet for motiver af dyr kan være ord eller sætninger/citater. Dette princip kan også ses illustreret i værket "Land Ho", der er tænkt, som en hyldest til historiens største opdagelsesrejsende og eventyrere, eller Radiohead-kortet, der i virkeligheden er en discography.

Køb dem her

Priser:
A4: 149 - med ramme: 299
A3: 249 - med ramme: 249
50x70: 449 - uden ramme: 749
70x100: 549 - uden ramme: 1099
Rammer fåes enten i egetræ, sort eller hvid aluminium.

Se meget mere hos DAU-DAW.com

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.