Bålmad
Det simple køkken er godt og insta-egnet (altså flot på billeder, skulle det betyde noget for dig). Det simple giver mulighed for at smage råvarerne, som de er tænkt uden tilsætning af andet. Det kan man nogen gange savne.
Det skal du bruge:
- Bøf/steak
- Grøntsager
- Salt og peber
- Vand
- Kniv
- Stegepincet
- Evt. svampe
- Evt. kartofler
- Evt. smør
- Evt. grill (hvis der ikke er på lejrpladsen)
Det er også let! Alt det kræver er vand til at skylle grøntsager og en kniv til evt. at snitte/skrælle. På de fleste lejr-og shelterpladser er der bålgrill installeret, men hvis der ikke er, må du selvfølgelig slæbe med.
Det hele kan vendes med en stegepincet. Det er også ganske let.
Du får også et taknemmeligt resultat. Hvis du bare sørger for gode gløder, bliver resultatet smukt.
Det er nærmest svært at brænde grøntsager på. Gløderne giver en meget jævn varme, og grøntsager indeholder meget vand. Bøffen kan vente i 10 minutter med at komme på, og det hele kan fjernes samtidigt.
Grillristen giver også mønster til kød og grønt.
Tilsæt salt til kødet så tidligt som muligt. Så forbliver bøfferne møre og saftige.
Du kan tage kryddersmør eller alm. smør med som sovs. Alternativt kan du se, om du kan finde krydderier i naturen og gøre retten mere simpel og sjov.
Du kan også købe champignon og kartofler, hvis du vil have mere på tallerknen eller erstattet grøntsagerne.
Vi kunne blive ved, men du har nok forstået pointen. Retten går til både shelteraftenen med gutterne, på en outdoordate eller med familien. Et sikkert hit - kort sagt. Velbekomme.