Sådan laver du gløgg over bål

Gløgg over bål er flydende hygge, hvor duften spreder sig, sammen med varmen fra bålets flammer. Det er ikke svært at lave fra bunden, og du kan forberede det meste hjemmefra. Vi har modtaget dette julekort fra Nordisk Outdoor, der med denne opskrift ønsker god jul.

gloegg over baal

Gløgg på tur

Vi har ikke modtaget penge for at udgive artiklen, og artiklen er udelukket blevet til, fordi ideen med en opskrift på gløgg over bål er rigtig hyggelig og god. Nu er det på plads - så kan vi hygge :)

nordisk vinterfriluftsliv

Opskrift på Gløgg

2 dl friskpresset appelsinsaft
Skal fra 1/2 appelsin
2 dl vand
275 g sukker
5 stk nelliker
2 stk kanelstænger
3 stk hele allehånde
1 flaske rødvin
100 g rosiner
50 g smuttede hakkede mandler

Måske... og altså kun måske, man også kan vride en squis rom ud ad flasken?

Kom appelsinsaft, appelsinskal, vand, sukker og krydderier i kedlen. Kog blandingen under låg i ca. 1/2 time. Tilsæt rødvin, og varm drikken godt igennem og smag til. Tilsæt rosiner og mandler, og server gløggen i kopper.

saadan laver du gloegg over baal

Hygge til din gløgg

Nu kan ovenstående billeder måske virke meget "insta-egnede", men det er faktisk den gode gamle Madam Blå-serie, som Nordisk har genoplivet. Hvis du har lyst, så kan du se de nye Madam Blå her: https://nordisk.eu/da/gear/madam-blaa/g/526 

Ovnen er i øvrigt også fra Nordisk og genial til deres glampingtelte.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.