Opskrift på mad lavet på grasbrænder
Værktøj:
Gryde
Pande
Bål, brænder, stormkøkken, du bestemmer
Kniv og grydeske
Ingredienser:
- hvidløg
- chili
- Nyretapper
- Makaroni, suppehorn kan bruges, jeg syntes det klassiske er flottest
- Smør
- Bouillon
- Smøreost
- Parmesan ost, revet
- Mozzarella
- salt
- peber
- Frisk Rucola
- Squash
- Spiritus til flambering
- Ristede løg
Note:
Nyretapper, Boeuf Onglet eller Hangersteak, en overset, ekstremt velsmagende udskæring.
Nyretapper er den muskel der hæfter nyrerne og sidder under maven. Smagen er utrolig intens og samtidig super mør. Grundet kødets struktur skal nyretapper have utrolig kort tilberedningstid, hvilket vil sige maksimum 3 til 5 minutter på hver side ved meget høj varme. Det vil sige at panden skal være rygende varm.
Man får meget kvalitet for pengene, i Inco, som næsten altid har dem koster de typisk under 90 kroner kiloet.
Hvis man ikke vil bruge Nyretapper kan man bruge alt hvad man har lyst til, okse, gris, kylling eller undlade kødet helt.
Fremgangsmåde:
Hak Chili og Hvidløg fint
Skær Squash i passende stykker
Riv Rucola med hænderne, det bliver pænest på den måde
Skær kødet i mundrette bidder
Sæt vandet over til Makaronien, tilsæt salt og Bouillon, Når det koger skal Makaronien i.
Fyr godt op under panden, den skal være godt varm, smør på, når det er bruset af skal kødet på. Lynsteg det til det har stegeskorpe, så 2-3 cl af din yndlings spiritus på, Jeg brugte whisky. Kant panden ned til brænderen så den fanger ilden og ryst panden runde i bløde bevægelser til det er brændt af og ilden slukket.
Hæld vandet fra Makaronien, tilsæt først Mozzarella og Parmesan direkte i gryden, når det er ved at være smeltet tilsæt så smøreost og bland det godt sammen.
Server Makaronien, Læg kødet og så Rucola ovenpå, Squash ved siden af. Drys med revet parmesan
Et godt skud frisk kværnet peber og en god håndfuld ristede løg på toppen, det er lidt frækt og gir et sprødt, knasende bid.
Den her er god til en aften med sen ankomst eller en hurtig frokost. Tilberedningstiden er nærmest Makaroniens kogetid.
Velbekomme