Pip på pind

Bålmad er hyggeligt og pip på pind tilføjer til den hygge! Hele kyllinger på bål bliver møre og lækre, men tager lidt tid at lave.

bålopskrift på pip på pind

Hele kyllinger på bål

Det tager tid; kyllinger på bål - også kendt som Pip på pind. Men som lørdagsret kan det virkelig noget. Man nyder bålet bedre, og ventetiden kan bruges på små projekter som for eksempel snitning eller andet. En lille øl eller to kan man også nå at få ned i bålets skær.

Byg et bålstativ

Find nogle passende “Y” pinde i skovbunden, og skær dem til, så de er nogenlunde lige lange. Find derefter en overligger-pind med en passende længde og tykkelse, så den kan nå fra Y til Y, og så kyllingerne kan komme på pinden.

byg et langbål og bålstativ

Byg et langbål

Start med at lave et almindeligt stort bål. Når der er godt gang i bål, spredes det ud fra Y til Y (dog ikke for tæt på Y’et, så det brænder dit bålstativ). Et glødebål er klart bedst. Tilsæt mindre og større stykker brænde nu og da for at holde gang i bålet.

Sæt Pip på pind

På overliggeren sættes kyllingen (eller flere) fast, f.eks. med snor (selvfølgelig ikke en plastiksnor) se billedet. På denne måde kan du rotere pipfuglen(e) ved at dreje overliggeren nu og da.

hel kylling på bål

Krydderier til kyllingen

Når kyllingerne sidder på overliggeren, kan du strø krydderier ud over, f.eks. salt, peber, paprika, karry osv. Når du roterer kyllingerne, kan du krydre yderligere. Det kan også være BBQ sovs. Pip på pind er både god til voksne og børn, for kyllingerne bliver dejligt møre. Serveres med tilbehør som salat, bagt kartoffel, og hvad I ellers kan lide. Det kan ungerne være med til at forberede.

opskrift bålkylling

Hvor lang tid tager Pip på pind?

Generelt ca. 3-4 timer.

Tidsforbruget afhænger af flere ting: afstanden mellem bål og kylling har betydning for den varme, du ‘udsætter’ kødet for. Det samme gælder antallet og størrelsen på kyllingerne, men regn med 3-4 timer. Hold øje med kyllingen, og rotér jævnligt. Tjek, om der er kommet farveforskel, for så er det tid til at rotere den grillede kylling. Poulet rôti, som franskmændene kalder det for. Med 3-4 timers forberedelsestid er der masser af lejlighed til at hygge om bålet. Der skal helt sikkert også skaffes mere brænde.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.