Lad det stå ca. 5 - 10 minutter og simrekoge, hæld over noget kogt pasta. (evt lun det under omrøring i din jetboil)
Brændende kærlighed på den nemme måde.(1 pers)
Ingredienser:
1 pose kartoffelmospulver
1 pakke bacon i tern.
Fremgangsmåde:
Steg bacon i din Jetboil evt. med lidt olie, kog vandet og hæld pulveret ned i det.
Rør rundt, held bacon på og vupti! Så der mad!
Pasta med tomat og bacon(1-2 pers)
Ingredienser:
2 dåser hakkede tomater (så god kvalitet som muligt), 1 - 3 fed hvidløg, 1 pakke bacon i skiver (tern kan også bruges). Evt basilikum, parmasan og pasta.
Fremgangsmåde:
Hak hvidløgene og steg dem i din jetboil i en god sjat olie (ca 4 spiseskeer). Når de er ved at skifte farve, så tilsætter du baconen som du har skåret i ca 5 stykker hver. Når baconen er ved at se god ud tilsætter du de 2 dåser hakkede tomater, basilikum samt salt og peber.
Det lader du så stå og simre i 10-15 minutter på lav varme.
Nem pastaret. (1pers)
Ingredienser:
1 fed hvidløg, 1 mild chilli, 1 lille løg og 1 tomat, pasta eller spaghetti.
Fremgangsmåde:
Kog spaghetti eller pasta og hæld vandet fra og læg det til side. Rist bacon på i din jetboil (let gylden) - kom hvidløg og løg til (evt. chili) og den friske tomat skåret i skiver/både kommes i. Hæld pastaen over og giv den en tur i Jetboilen under kraftig omrøring.
LET Chilli con carne.(1-2 pers)
Ingredienser:
150 g hakket oksekød, 1 stor eller 2 små dåser tomatpure, 1 løg, 1 Bouillionterning, 1 ds bønner i tomat, oregano, salt, peber, 1 frisk chilifrugt.
Fremgangsmåde:
Løget hakkes og svitses i olie. Kødet kommes ved og brunes. Tomatpuré, bouillon og bønner tilsættes og simrer 10 min.
Smages til med krydderierne og simrer endnu nogle minutter.
Indianer røv. (1 pers)
Ingredienser:
100- 120 g pasta, 1 hakket Løg, 1 hakket hvidløg, 1 pk bacon i tern, 2 pølser, ketchup, salt, peber.
Fremgangsmåde:
Du starter med at sætte pasta over at koge og imens hakker du pølserne, løget og hvidløget.
Når vandet koget, hældes pastaen i. Når pastaen er færdig hældes vandet fra, og det sættes til side. Bacon steges i Jetboilen under omrøring. Når baconen er mellemstegt tilsættes de 2 hakkede pølser, det hakkede løg og hvidløget. Når løget og hvidløget er brunet, hældes pastaen tilbage og ingredienserne blandes på lavest mulige blus, og der tilsættes straks en rigtig god omgang ketchup, så meget så al pastaen har en god snert af rød farve (omkring 3 gode sprøjt ketchup). Tilsæt en smule salt og peber.
Lad det simre ved mellemvarme i 1 - 2 minutter, og herefter er retten klar til servering (kan twistes ved at drysse en smule oregano og paprika ovenpå efter retten er kommet på tallerkenen).
Nudler med tun og karry: (1-2 pers)
Ingredienser:
1 dåse tun, ½ pakke grøntsager ( frost - f.eks. grøntsagsblanding fra Netto ), karry, olie, 2 nudel"pakker", salt og peber.
Fremgangsmåde:
Kog nudlepakkerne som beskrives på pakken og hæld det fra til senere (incl væden), svits karry i olie, tilsæt tun og grøntsager og nudler når de er færdigkogt. Varm retten op indtil alle grøntsager er færdige. Smag evt. til med salt og peber.
Besøg Aksels hjemmeside her: www.outdoorfreak.dk