Slik på vandreturen

Jeg tager næsten altid noget slik med på vandreturen. Det er ikke sikkert, det bliver spist, og mange gange tager jeg alt for meget med. De gange, jeg har glemt det, har jeg stået og kigget på andres chokolade og suget næring til mig på afstand. For nyligt kom jeg dog til at tænke over det, jeg slæber med. Krister (Outsite bruger) har jeg været på tur med nogle gange, senest på en vintertur, hvor turen gik til Sydsverige på Outsites årlige vintervandretur om søen Raslången. Krister har næsten altid en pose "Spejlæg" fra Haribo med, og valget af lige netop dem er der nok en grund til. Men hvad slæber du med?

slik på vandretur

Spar på kiloene

Der findes jo utallige metoder at få vægten ned på sit udstyr men som regel er den bedste vægt at smide, den der sidder på kroppen. Tag 5 kg. på ryggen og gå rundt med det en dag, så skal din krop nok brokke sig. Men hvad med de 5 kg. mange af os har i overskud på kroppen? Dem ville kroppen nok også gerne af med. Og så har du både sparet 5 kg. næste gang du skal på tur, men du kan sikkert også bevæge dig bedre og er knap så stakåndet. Det er sikkert også billigt, for du skal indtage mindre end du forbrænder (så simpelt er det faktisk!). De sidste gram på udstyr er det der virkelig koster penge, så nu har du også flere penge til grej, da du sparer på madbudgettet :)

Letvægtsslik og ultra light slik?

Jeg har ofte taget Marabou eller Ritter Sport med på tur og det er nu ikke fordi det er kulinariske oplevelser. Det er bare det fantasien rækker til, når man sidder derude i naturen og savner noget sødt. Det er som regel en chokoladebar der dukker først op og derfor prøver jeg at hindre det ved at have den med. Men nu har jeg måske fundet det "rigtige" slik at tage med. For gang på gang har Krister budt mig på Spejlæg på fjeldture, sidst på toppen af Allak fjeldet i Nordsverige. Jeg har tit tænkt på hvorfor han tager spejlæg med? Mon han virkelig elsker skum og vingummi? Så slog det mig pludselig - Manden er jo genial! Hvorfor fanden slæber jeg 200 gram chokolade med (6-800 gram på fjeldture), der bare er 200 gram mere i rygsækken, når man kan slæbe letvægtsslik med! 

Så åbner der sig jo en helt ny verden. Nu skal jeg til at finde letvægtsslik. Mon Krister har fundet det rigtige at tage med - spejlæg? Det er let, kompakt og både skum og vingummi. Man kan jo tage skumfiduser med, med det fylder jo en krig. Men men men, så fandt jeg jo hittet! Pulverskumfiduser! Jeg aner ikke om det holder, men det skal da afprøves. Hvornår kommer der så frysetørret slik og findes det mon allerede?
Man skal jo tænke som da man var barn og stod der foran bland-selv-slik. Tager man bolcherne, så kan man ikke tage så mange fordi de vejer mere end skummet. Men man gider jo heller ikke kun spise skum, så man går virkelig rundt om slikmontrene indtil man har fundet den mest perfekte blanding af slik, der liiiiige har den rette vægt og fordeling i smag.

Men glem ikke hyggen.

Nu skal det hele jo ikke gå ud på vægt. Det er klart at jeg også fremover vil slæbe chokolade med på vandretur, men nok ikke i samme mængder. Det er jo hele tiden et valg mellem komfort og vægt/fylde og der i mellem er hyggen i forhold til slik og andet guf.

Hvad tager du med til den søde tand, når du er af sted på tur? Skriv dit bud herunder artiklen.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.