Hjemmetørret kødsovs til vandreturen

En lille hyggelig opskrift og vejledning til hvordan du tørrre din eget mad til f.eks. vandreturen. Det er ganske let og alt du skal bruge findes i hjemmet. Resultatet er en stor portion kødsovs som du kan fryse ned og tage op når du skal på tur. Det smager rigtig godt og er let at hydrere når du er på tur.

hvordan tørrer man sit eget mad

Tør din egen mad

Vi starter hjemme i køkkenet. Lav en gang kødsovs, som du ville lave den til en alm. ret. Hvis du vil have Tacco eller Burito, så tilsæt krydderier til det. Du kan dog koge/si noget af saften fra de hakkede tomater fra, da vand er det vi skal undgå. Jeg vil også anbefale hakket kød fra Irma, da der her ikke er pumpet lage ind. Lav en stor portion, for vi kan lige så godt udnytte al plads i ovnen.

Hvis du har ovn med varmluft, så kan du fylde hele ovnen med bageplader. Du kan f.eks. også tørre majs og ærter eller andre grøntsager som du vil have  retten eller til andre retter. Hæld kødsovsen ud på en bageplade og sørg for at laget er så tyndt som muligt. På denne måde tørre maden hurtigere. Sæt ovnen på 70 grader og husk at lad ovnen stå 7-10 cm. åben så dampen kan komme ud.

Så er det bare om at vente. Det tager ca. 7 timer for en gang kødsovs at tørre. Du ved at det er klar når det hele er en form for krymmel - altså tørt. Jeg lægger det tørrede mad i fryseposer og smider det hele i fryseren, så holder det fint i rigtig lang tid. Når jeg skal bruge det, tager jeg det ud på dagen for afrejse og lægger maden i rygsækken.

toer selv dit mad til vandretur

Når du skal hydrere maden, lægger du det i vand i nogen tid og koger det så op. Jeg fylder vand i så det dækker portionen. Det tager ikke lang tid så er retten hydreret igen.

Denne opskrift:

Tørret Tacosovs
Buritos
Salatblanding
Majs
Salsa (hot)

Alt kan holde et par dage i rygsækken uden problemer.

Velbekommen.

 

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.