Nature 2 Nature

Nature 2 Nature - dehydrerede grøntsager

En ting som vi savner på vandreturene er råvarerne. Man kan sagtens tage løg, gulerødder, hvidløg osv. med på vandreturen, men vægten? Det vejer rigtig meget og giver noget bøvl at skrælle (husk skrælleren) og skære på de små skærebræt der følger med til mealkittet. Nature 2 Nature har skåret vægten og bøvlet væk og givet os råvarerne tilbage - eller har de?

nature 2 nature 1

Nature 2 Nature fakta

Der findes 5 varianter af de dehydrerede grøntsager fra Nature 2 Nature. Alle produkterne er økologiske. Nature 2 Nature er igen en dansk producent, og igen må vi bifalde de gode iværksættere der er poppet op den seneste tid - godt gået!

Nature 2 Nature Gulerødder  Hvidløg  Løg  Rød peperfrugt Tomater 
Vægt dehydreret  50 g.  50 g. 50 g.  50 g.   50 g.
Vægt rehydreret  300 g.  150 g.  300 g.  300 g.  400 g.
Vand tilbage  8-10 g.  8-10 g.  8-10 g.  8-10 g.  8-10 g.
Næringsindhold (pr. 100 g.)  280 kcal  490 kcal  342 kcal  170 kcal  148 kcal
Holdbarhed 1 år  1 år  1 år  1 år  1 år
Pris  28 kr.  28 kr. 28 kr.  28 kr.   28 kr.

Må man ønske flere produkter? Hvad med æble så man har noget syre til maden? Svampe (for umami)? Har du nogle ønsker?

Test af Nature 2 Nature

Hey! Hvad hvis nu du kunne slippe for at skrælle, pille, skære og vaske grøntsager? Og hvad hvis du slipper for affaldet og opvasken ved processen? Jo tak!

På kanoture og shelterture (hvor man kører ud) f.eks. kan man måske godt lige klare at slæbe skærrebrættet, kniven og råvarerne med ud. Men igen, det er lidt bøvlet og det giver meget svineri. Er det det hele turen drejer sig om for dig, så stop med at læse her.

På en hyggetur til Tadre Mølle shelters, lavede jeg en gryderet i en Potjie pot med en masse grøntsager. Vi var 4 mand der kæmpede med grøntsagerne, og oveni havde vi også bunker af grønt affald og det hobede sig op. Ja ja, man kan da godt hygge med det, men hvad med de ture hvor man ikke kan?

Nature 2 Nature passer perfekt til vandreturene. Pep de frysetørrede retter op med ekstra smag og fylde, eller krydr Orifo og andre retter med grøntsager. Man kunne jo også tilsætte Soy4you og så er vi ved at have et meget let måltid.

Gryderet med Nature 2 Nature

Vi er i Sydsverige på en shelterplads. Grøntsagerne skal testes og hvorfor ikke lave en gryderet igen, men denne gang slippe for forarbejdelsen og bare åbne poserne og hælde i.

Der er spænding omkring produktet. Er der smag i? Bliver løgene mosede og gulerødderne hårde?

For at tilsætte ekstra spænding, har jeg inviteret to professionelle kokke fra restaurant Julian. Det er Maria og Daniel, og de ved om nogen hvad de taler om. Daniel og jeg har været på masser af ture sammen. Hvad han ikke kan diske op med på tur! Fundet og fanget i naturen, tilsat fantasifulde produkter der er medbragt hjemmefra. Det er manden der har forskellige olier med på vandretur, samt kokkekniv og kæmpe spækbræt (altså det alm. fra køkkenet, hvilket er kæmpe i naturen og rygsækken).

toerrede groentsager og krydderier

Jeg regner med at jeg overrasker ham med Nature 2 Nature, men efter en lang forklaring om dehydrerede og frysetørrede produkter i de professionelle køkkener, må jeg nok sande at de godt kender til det i kokkeverden - hmm.

Da det er en gryderet, lægger jeg ikke grøntsagerne i blød først, da de kan trække væden i potjie pot retten. Grøntsagerne får 20-30 minutter i potten og så er der mad.

Alle grøntsager er fine. Ikke mosede eller hårde, men fine. Min kæreste er især imponeret over gulerødderne der har en god smag og konsistens. Jeg kan smage løgene og i det hele taget minder det fint om en alm. gryderet. Dog er det lige lovligt små stykker, men okay, til en vandretur passer størrelsen perfekt. Kokkeparret tager to gang og selvom Daniel hjalp lidt med retten (han hældte sgu en brikjuice i???). Og bagefter bruger han alle kokke og rødvinsfanatikeres trick: "Kan du ikke smage at der er mere dybde i den nu? Lidt mere rummelighed helt ude i kinderne." Og selvfølgelig kan man pludselig smage med kinderne, fordi en klogeåge står der og fodrer en med ord om smagsoplevelser), men de tager begge to gange og det tolker jeg da som om det ikke var helt skidt.

Dommen over Nature 2 Nature

Kan man ikke tørre sine egne grøntsager i dehydratoren eller i ovnen derhjemme? Jo, og det er faktisk lettere end man tror. Det koster (vist nok) 20 kr. i strømforbrug ved brug af ovn, og det er ingen hemmelighed hvordan man gør: lav din ret, eller snit grøntsagerne (meget fint, tynde skiver, små firkanter), det kan anbefales at starte med en omgang kødsovs. Fordel på bageplade og ind i ovnen på 70 grader. Kig til retten og "rør rundt" engang imellem. Efter ca. 7-8 timer, er retten blevet til "fnuller" og du er færdig.

Jeg kan da godt hygge mig med at tørre maden selv (hele retter), men det er bestemt en vinterting da ovnen skal køre så længe, det er det lidt for varmt til om sommeren. Jeg tror dog aldrig, at jeg ville tørre grøntsager selv. Igen p.g.a for meget skrælleri, skæreri osv. Jeg skal jo også nå at skrive artikler herinde ...

varianter af nature 2 nature

Derfor er sådan et "luksus" produkt (#slipforatlavnogetselv), i dette tilfælde, lige mig. For så får jeg grøntsager med på turene, det ville jeg ikke, hvis jeg skulle tørre det selv.

Smagen er som skrevet fin og konsistensen også, så der er ingen finger at sætte på det. Men 28 kr. for 300 g. gulerødder (50 g. dehydreret)? tja, tjo - igen, der er en der har forarbejdet det hele for mig og der er ikke kun til en portion i posen. Der er angivet 1 års holdbarhed, men man kan forlænge det ved at fryse de dehydrerede grøntsager efter brug. Skal vi sige at prisen er nogenlunde ok ?

Det er jo en trend at alt skal være økologisk (også gerne fair trade osv.) og det er da også fint nok. Men det undrer mig at produkterne stadig skal pakkes i plastik, for det gør at vi må slæbe på skrald. Hvis der ikke allerede eksisterer en indpakning der er nedbrydeligt og samtidig kan holde produkterne fine i et år, kan det så ikke snart blive opfundet? 

Til sidst et lille tip

Følg Nature 2 Natures Facebookside, hvor de deler billeder og opskrifter (bliv endelig ved med opskrifterne!). Se en af dem her som vi bestemt skal prøve:

opskrift paa pastaret til vandreturen

Besøg Nature 2 Natures hjemmeside her...

Velbekomme :)

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.