Mad over bål - Plankefisk

Så er vi kommet til turens anden dag, og her skulle vi igen prøve noget nyt. Det blev til en lækker tre-retters menu. Først en plankefisk til forret, som er super let at arrangere. Dernæst en fyldt Avisfisk.

plankefisk mad over baal

Opskrift på Plankefisk

Vi brugte:

En planke til at have fisken på
En frisk fisk
Nogle konventionelle søm
Salt

Fremgangsmåde

Det første vi lavede var et dejligt bål, så vi kunne få varmen. Herefter ordnede vi fisken, fjernede rygraden og indvoldene og fik banket den op på planken. Placér planken tæt på bålet, gerne lidt skråt indover. Hav tålmodighed – fisken skal have tid og varme, og røgen skal virke. Man kan evt. komme noget lyng eller urtekviste på bålet; det vil give en fin smag til fisken, og noget velparfumeret røg, som man kan nyde imens.

plankefisk

baalmad

Opskrift på Avisfisk

Anden ret stod også i fiskens tegn. Her ville vi igen prøve en ret, der passede sig selv, nemlig en avisfisk.

Vi brugte:

Tre hele fisk på ca. 300 g, (én til hver)
Rodfrugter
Urter
Smør

Fremgangsmåde

Fyld fiskens bug op med gode sager: lidt gulerod, pastinak og porrer. Smid en god klat smør på fisken. Pak den ind i sølvpapir, og tag lidt våd avis omkring, hvis nu sølvpapiret ikke holder. Læg den ind på gløderne i ca. en halv times tid. Det skal være sådan, at købet slipper skindet.

avisfisk

Vores tilbehør var dildstuvede kartofler

Ca. 1 kg små kartofler
2 dl fløde, gerne mere
1 bundt hakket dild
Salt og peber

Fremgangsmåde

Kog først kartoflerne halvt færdige i saltet vand, hæld vandet fra. Kom fløde, salt og peber i, og kog dem færdige i fløden. Når kartoflerne er møre, og fløden er kogt ind til creme, der kun lige dækker kartoflerne, drysses det hakkede dild i gryden. Rør godt rundt inden servering.

Velbekomme!

Artiklen er skrevet af Thomas, Christian og Line, der var i praktik hos Outsite. De kommer fra uddannelsen Paul Petersen: https://www.paulpetersen.dk/ 

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.