Bålmad og frysetørret mad
Jeg har egentlig altid godt kunnet lide frysetørret mad. Det er så dejligt nemt og jeg er ikke kræsen, men lige pludselig har jeg åbenbart fået nok, og da Netto havde en dehydrator til næsten ingen penge, var det på tide at prøve noget nyt.
- Detaljer
- By Christian Milbo
Der er stor forskel på de frysetørrede retter. Lyo Foods ligger i toppen og er kendt for deres store stykker kød og grøntsager. Gulash Soup lød lidt spøjs på titlen, men det skulle prøves.
- Detaljer
- By Christian Milbo
Madanmeldelse: Mountain House Pasta Med Lasagnesauce
Der er et hav af valgmuligheder indenfor frysetørret mad og en af dem er Mountain House. Vi har smagt deres Pasta med Lasagnesauce og kommer med vores vurdering af den frysetørret ret.
- Detaljer
- By Christian Milbo
Trek 'n Eat - Pasta med Laks-Urte-Sovs
Madanmeldelse af Trek 'n Eats frysetørret ret, Pasta med laks-urte-sovs. Retten er både overraskende, let og med den behagelige mæthed som fisk giver. Men smager den godt?
- Detaljer
- By Christian Milbo
Bacon på vandretur og kanotur
Der er masser af energi og fedt i bacon og det er skønt at begynde dagen på. Men hvordan får man det lige med på vandretur og kan man tørre sit eget bacon? Kan man købe frysetørret bacon?
- Detaljer
- By Christian Milbo
Opskrift med tørret kød og grøntsager
Du skal bruge:
- Tørret kød
- Tørrede grøntsager, f.eks svampe, peberfrugt og gulerødder
- Krydderier efter smag - f.eks løgpulver, tørret hvidløg, salt, peber
- Tomatpure
- Lidt af en bouillonterning + vand
- Lidt mælkepulver
- Olie
- Ris, pasta eller kartoffelmospulver
- Detaljer
- By Christian Milbo
Tør selv kød til turen i din mikrobølgeovn. Det er både billigere og smager bedre end de frysetørrede retter, man kan købe. Det tager selvfølgelig lidt længere tid selv at tilberede sin proviant, så til de fleste længere ture vil man nok vælge at kombinere hjemmelavet med færdigkøbt.
- Detaljer
- By Christian Milbo
Madtest: Hvilken frysetørret ret smager bedst?
Frysetørret mad har ændret sig meget på bare få år. Der er kommet mange flere produkter på markedet og konkurrencen mellem de frysetørret retter er stor hvilket går ud over din tunge, men heldigvis på den gode måde. Denne test gav nemlig store overraskelser. Hvilken ret smager bedst? Lyo Food, Mountain House, Trek n eat eller Adventure Food?
- Detaljer
- By Christian Milbo
Nature 2 Nature - dehydrerede grøntsager
En ting som vi savner på vandreturene er råvarerne. Man kan sagtens tage løg, gulerødder, hvidløg osv. med på vandreturen, men vægten? Det vejer rigtig meget og giver noget bøvl at skrælle (husk skrælleren) og skære på de små skærebræt der følger med til mealkittet. Nature 2 Nature har skåret vægten og bøvlet væk og givet os råvarerne tilbage - eller har de?
- Detaljer
- By Christian Milbo
Outsite TV har besøgt European Freeze Dry, der har specialiseret sig i at frysetørrer mad. Fabrikken har et af mærkerne som mange af os har med på vandreture, nemlig Summit To Eat. Vi havde mange spørgsmål med og til vores store overaskelse, var der ingen hemmeligheder og alt blev besvaret. Hvorfor smager nogle produkter af frysetørret mad godt og andre ikke? Hvorfor er der så stor forskel på kvaliteten? Kan man frysetørrer mad selv derhjemme? Hvordan frysetørrer man mad?
- Detaljer
- By Christian Milbo
Italian style marinara
Rigtig let måltid! Åben posen og spis! Det kan ikke være lettere. Måske et alternativ til den lidt mere usunde chokoladebar, der ellers også er hurtig at hive op af hoftebæltets lomme. En langtidsholdbar sandwich i lufttæt pose, får måske allerede dit mundvand til at tørre ud, men dette mellemmåltid er alt andet end tør. Orifo rykkede hurtigt, da vi i efteråret spurgte om de ville sponsere mad til en ekspedition og de sendte alverdens sjove retter, deserter, feltrationer og meget mere. Vi testede selvfølgelig, for måske var der noget interessant og anderledes i "rigtig" mad på tur, fremfor det kendte frysetørret.
- Detaljer
- By Christian Milbo
En lille hyggelig opskrift og vejledning til hvordan du tørrre din eget mad til f.eks. vandreturen. Det er ganske let og alt du skal bruge findes i hjemmet. Resultatet er en stor portion kødsovs som du kan fryse ned og tage op når du skal på tur. Det smager rigtig godt og er let at hydrere når du er på tur.
- Detaljer
- By Christian Milbo
Smagen af kaffe, duften af nybagt brød og med lidt held en udsigt over nogle solbeskinnede fjelde: Så er vi på ferie! Jeg er ikke den store tilhænger af havregrød eller lignende, som jeg fornemmer er manges foretrukne morgenmåltid. Det mætter godt, og ligger en god bund til langt op af dagen, men personligt synes jeg det er et kedelig måltid, og får aldrig spist særlig meget når det er på menuen. Derfor er det også fedt at få friskbagt morgenbrød på turen og det er ikke så svært igen.
- Detaljer
- By Simon
Jeg tager næsten altid noget slik med på vandreturen. Det er ikke sikkert, det bliver spist, og mange gange tager jeg alt for meget med. De gange, jeg har glemt det, har jeg stået og kigget på andres chokolade og suget næring til mig på afstand. For nyligt kom jeg dog til at tænke over det, jeg slæber med. Krister (Outsite bruger) har jeg været på tur med nogle gange, senest på en vintertur, hvor turen gik til Sydsverige på Outsites årlige vintervandretur om søen Raslången. Krister har næsten altid en pose "Spejlæg" fra Haribo med, og valget af lige netop dem er der nok en grund til. Men hvad slæber du med?
- Detaljer
- By Christian Milbo
Jeg har tidligere lagt en lille samling opskrifter op. Nu har jeg igen testet lidt mere af og forenklet opskrifter, så de egner sig til Jetboil og Jetboil-ligende kogeenheder.
Opskrifterne kan selvfølgelig også laves på Trangia eller i en gryde over bålet
- Detaljer
- By Aksel Christensen
I forbindelse med vores anden ekspedition hvor vi var på eftersøgning af Joey Ravn, der forsvandt ved Allak toppen, var vi sponsoreret af Orifo. Orifo sponserede bl.a. feltrationer, sandwich og lidt til den søde tand, men vi fik også hydreret langtidsholdbart mad med. Hydreret er jo bare mad der ikke er dehydreret/tørret eller frysetørret. En spændende og anderledes ret på en fjeldtur og måske vi havde fundet et godt måltid til midt på vandreturen eller kanoturen, hvor man er ved at være træt af det frysetørrede mad? Det var faktisk spændende at smage, selvom vores forventninger ikke var høje. Vi regnede med en smag som dåsemad eller lignende, men vi blev heldigvis positivt overasket.
- Detaljer
- By Christian Milbo