Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Sikkerhed

Læs vores gratis Outdoor Magasin:

Nalgene drikkedunk kan bruges til meget mere end væske. Faktisk har vi fundet 17 muligheder med Nalgene, og her kan du læse om dem alle. Fra at holde varmen, til festen og bagværk.

nalgene tips og tricks

Se videoen med en masse Nalgene Tips og Tricks

Mobildækning ude i naturen og andre tricks

Det er selvfølgelig ikke alle steder der er mobildækning, når vi bevæger os rundt i naturen. Slet ikke derude i tyndt befolkede områder eller ingenmandsland. Det er altid meget rart at kunne finde signal på mobilen og teleselskaberne har dækningskort du kan gå efter. Men disse kort er faktisk teoretiske. Selvom de tester signalet, har de selvfølgelig ikke været alle steder. Jeg vil i denne artikel dele lidt ud af mine erfaringer med at finde mobilsignal i naturen og i fjeldet. Se også hvordan du sparer på strømmen.

find mobildaekning paa vandretur

Dette er et stykke udstyr der er meget populært i Storbritanien, derfor også mest lavet af engelske friluftsproducenter til brug i andet end sneforhold. Skandinaviske producenter laver nogen til decideret vinterbrug. Derover kaldet en Bothy Bag, efter navnet på de små ulåste skurer og læhytter i de øde egene af Storbritanien, et såkaldt Bothy. På dansk kaldet en vindsæk, hvilket mere lyder som konen/kæresten i blæsevejr. 

Producentens billede af Terra Nova Bothy 2

Garvede fjeldvandrere kender dem, de gode tips til sikkerhed på fjeldturen. Vandre du ad ruter væk fra de kendte stier eller går du udenfor sæsonen, om vinteren eller helt derud hvor der ikke kommer ret mange eller måske slet ingen mennesker, er det ekstra vigtigt at følge anvisningerne. 

sikkerhed paa fjeldturen

Førstehjælp i naturen er vigtigt, da der kan være rigtig langt til nærmeste læge eller hospital. Derfor er det selvfølgelig en god idé at kende lidt til dette før man begiver sig på nye eventyr. Vi kender nok alle mund til mund, eller var det mund til næse? Hvor mange gange er det nu man skal blæse og trykke?

Førstehjælp på vandretur

Sikkerhedsudstyr på din vandretur er selvfølgelig vigtigt. Udstyret kan være billigt, og du har sikkert meget i hjemmet, du kan bruge. Du kan også købe smart udstyr til en mindre formue.. men det er smart. Her i intoteksten får du det første råd: Kend dit udstyr!

sikkerhedsudstyr til vandretur

Bag på de norske fjeldkort står der ni fjeldregler nedskrevet. ”Gå ikke alene” er nummer syv på listen. Til fjeldregel nummer syv står der endvidere: ”Når du går alene kan ingen give dig øjeblikkelig hjælp, og selv mindre uheld kan få alvorlige følger”. Det lyder jo rigtigt og fornuftigt nok, og det er en af de fjeldregler som både den svenske og den norske turistforening har til fælles. Så man vandrer selvfølgelig ikke alene, eller hvad? Efter cirka 22 år med fjeldvandring i grupper, begyndte jeg alligevel at gå alene ture i det små. Først dagsture i skoven, så dagsture med bjerge involveret, og slutteligt en masse solo weekendture i Nordwales, alle med højest to overnatninger.

hvor daekker spotten

Hvad er forskellen på almindelig førstehjælp, og førstehjælp derude, hvor hjælpen ikke når frem, før over en times ventetid som minimum. Dette kan endda blive til over flere timer, eller måske kan hjælp udefra slet ikke nå helt derhen, hvor du/i befinder jer. Vi brugte en lørdag eftermiddag på en weekendtur til Häckeberga naturreservat på et introduktionskursus i vildmarksførstehjælp. Og det gav stof til eftertanke ...

Immobilisering af

Lorte myg! Blodsugende bæster! Hvorfor f****n skal de lige ødelægge en hyggelig aften, dø i min kaffe, gøre pausen til en aktiv øvelse og endda klø bagefter? Efter min første tur til Lapland, opdagede jeg at der IKKE er mange myg i Danmark. Men for satan der kan være mange myg i Sverige og især i Nordsverige.

myg paa vandretur

Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
B-Wild outdoorbutik
MSR Outdoorudstyr
Pro-Outdoor

 

Teva vandresandaler
Friliv outdoorbutik
Nordisk Outdoor
OutdoorPro
Aclima
SpejderGEAR

 

YETI soveposer og jakker
Friluftsland
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

 

Patagonia
Outdoor45
Therm a rest
Survivalstore
Eventyrsport
Trangia