Vindsæk – værd at have med

En vind - hvad for en? Vindsækken er et suverænt stykke sikkerhedsgrej og især, hvis du skal på hytte-til-hytte-tur i fjeldverdenen. Faktisk kan en vindsæk blive din og dine medvandreres redning, hvis vejret ændrer sig på få minutter, og I ikke kan gå videre.

vindsæk til vandretureSikkerhedsudstyr er ligesom en forsikring. Vi håber på aldrig at få brug for den. På samme måde er det med både en vindsæk og et alutæppe, som af mange anses som overflødig ekstravægt. Sammen vejer de to måske sølle 400 gram.

En vindsæk er en slags ’nødhus’, et vind- og vandtæt shelter, som I kan krybe ind i, mens uvejret raser, eller hvis det bare øsregner en halv eller hel dag. Den vejer ikke meget, og sammen varmer I ’huset’ op gennem jeres udånding.

Brug den i nødsituationer, hvis en i din gruppe er kommet til skade og ikke kan gå videre. Måske skal der hentes hjælp, og i de situationer kan du ikke regne med, at du bare kan slå et telt op, for det kan jo være på en skråning eller midt i en blokmark. Vindsækkene er lavet i kraftige signalfarver, så redningsfolk kan finde dem i landskabet. Tilskadekomne er også meget udsatte for hypotermi, chok og andre fysiologiske faktorer som f.eks. blødninger, og her vil en vindsæk afhjælpe varmetabet.

Kært barn har mange navne. På engelsk hedder barnet blandt andet Bothy Bag, Bothy Shelter, Guide Tent, Storm Shelter, Survival Bag osv. Du kan få fat i vindsække til 2, 4 eller flere personer.

På Outsite kan du læse om andres erfaringer fra ture, hvor vejret virkelig hev og sled i ellers pålideligt udstyr. Her finder du også forskellige billeder og links til YouTube.

Du kan købe vindsække i flere af de butikker, hvor du som medlem af Outsite+ får rabat.

Redaktør
Friluftsliv som jeg elsker det: Det er bare at være derude, at nyde livet, at lytte, at mærke lugtene, at søge roen, at hygge mig med andre, at se ind i bålet, at holde hånd med min kæreste, at mærke lugten af kaffe og bacon. For mig som redaktør og vandretursarrangør er det at inspirere andre til at komme ud så givende og sjovt.