Fem ting jeg altid har med på fjeldture

En fjeldtur kan være krævende og fantastisk på et og samme tidspunkt. For at kunne have overblik til at nyde turen er der 5 stykker udstyr, som jeg altid har med på en flerdages fjeldtur i telt.

5 stykker grej til fjeldvandretur

5 stykker grej som jeg har med

Herunder kan du se de 5 stykker grej, jeg altid har med på fjeldvandretur.

Sygrej

fordi meget af det udstyr, jeg har med, er lavet af tekstiler. Og et par sting kan ofte redde en kritisk skade på soveposen, teltet, rygsækken eller jakken. Det er vigtigt, at der er en kraftig og en fin nål og også to typer tråd, kraftig og tynd.

Spejlkompas

det er dejligt at kunne tjekke frisuren på tredjedagen. Men allervigtigst er det dog at kunne pejle punktet og finde ud af, hvor jeg og skal hen. Det er lettere at sigte med spejlkompas end almindeligt kompas.

spejlkompas

Nødproviant

skulle det ske, at vejret slår om, eller sker der en alvorlig skade, går det ofte ud over spiserytmen, og så ryger både overblikket og overskuddet. Derfor er det altid klogt at have noget nødproviant med. Det kan være ekstra chokolade, et par grove kiks, nogle nødder eller andet, som kan booste dig uden at skulle tilberedes og som altså kan spises på farten.

Notesbog og blyant

Det er fantastisk at komme hjem og læse om turen. En god øvelse, som jeg gerne vil blive bedre til, er at få skrevet ned, hvad jeg oplever undervejs. Skulle der ske en ulykke, eller står du pludselig med ansvaret for at give en anden medicin, er det guld værd at kunne skrive og være sikker på mængden og tidspunkt.
I forbindelse med ulykker er det også godt at kunne give den skriftlige information med videre.

logbog papir og blyant til vandretur

2x2m presenning

En presenning kan bruges som footprint under dit indertelt, hvis underlaget er skarpt, eller som apsis hvis underlaget er vådt. Det kan også bruges som pakkested uden for teltet. Det kan også bruges til at pakke tilskadekomne ind i som ly for vind og vejr. Med andre ord et rent multiværktøj.

Det er de grundlæggende 5 ting, som jeg har med i min rygsæk på fjeldet, og som hjælper mig med at have både overblik og overskud.

tarp til ly

Bonus: et ur, med ABC funktioner
Jeg går altid med ur, uanset om det på tur eller hverdag. Men på tur kan et ur være et afgørende navigationsværktøj, det giver en fornemmelse af tid, og med det mulighed for at vurdere den tilbagelagte distance. Det kan hjælpe med planlægning af dagens rutiner og ikke mindst mine spise- og drikkepauser.
Særlig handy når der skal tages tid på pastaen osv.
ABC står for altimeter, barometer og compas.
Altimeters og barometeret skal kalibreres ofte, men kan give vigtige info om pludseligt omslag i vejret. Men det kan selvfølgelig også hjælpe dig med at bestemme din lokation.

Bonus-info

Vidar Lyrstrand har igennem flere år haft en blog EventytiNorden og testet udstyr for Outsite. Du kan finde hans anmeldelser i Magasinet Outsite og på Outsite.dk.
Tjek gerne Vidar ud på Facebook, og giv ham et like.
https://www.facebook.com/Eventyrinorden

Skribent
Jeg er en friluftsmand med bankende hjerte for Norden! Jeg håber at kunne inspirere og hjælpe folk i gang med at komme ud og finde deres eget Eventyr i norden. Følg mig på instagram@eventyrinorden eller facebook.com/Eventyrinorden