Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Sikkerhed

Læs vores gratis Outdoor Magasin:

Nalgene drikkedunk kan bruges til meget mere end væske. Faktisk har vi fundet 17 muligheder med Nalgene, og her kan du læse om dem alle. Fra at holde varmen, til festen og bagværk.

nalgene tips og tricks

Se videoen med en masse Nalgene Tips og Tricks

Hvad kan du bruge en Nalgene til?

Nalgene drikkedunken har opnået kult-status og så er den en måde at måle outdoorudstyr på. Da langt de fleste alligevel har en Nalgene flaske, så kan man lige så godt måle ud fra den: Hvor meget fylder soveposen f.eks.? Den fylder det samme som en Nalgene flaske når den er komprimeret. Drikkedunken findes i ca. 24 forskellige farver og vejer 178 gram. (i 1 liters versionen). Den er BPA fri og mundstykket på Wide Mouth udgaven er 63 mm.

ting du kan bruge din nalgene til

Da flasken er standard for mange vandrer, er der et hav af ekstra udstyr, som Nalgene og mange andre producenter laver. Det er alt fra ekstra låg til opbevaring og vandpistoler. Nalgene har spilfrit låg og er utrolig holdbar. Det hårde plastik holder til rigtig mange bank og jeg har endnu ikke formået at smadre en drikkedunk. På billedet til venstre, er min første Nalgene flaske og den har været med på rigtig mange ture. Hvorfor det blev Nalgene, der vandt kult-status og en standard som drikkedunk i friluftslivet, kan jeg ikke sige, men man bliver utroligt glad for den. Ejer du ikke en endnu, så koster en Nalgene flaske ikke særligt meget. Du kan få dem fra 79,- til 99,- kr. alt efter hvilken model du vælger, men Nalgene findes også som opbevaringsflasker, vandblærer osv.

I denne artikel, skal vi, foruden at se lidt på Nalgene, også se på de mange funktioner, som Outsites frivillige har fundet i årenes løb. Det er blevet til 25 tips og tricks, som vi deler her.

hold varmen med en nalgene drikkedunk

På vores liste over tips & tricks er der især et af rådene der virkelig er godt:
Nalgene som radiator! Brug den, når du sidder ved bålet, i fodenden af sovepose, til at varme dine støvler, til at tørre tøj osv.
Tricket med gaffa tape er også meget anvendeligt (og nok bedre end at sætte det på en gasdåse - den smider du jo ud når den er tom). Det anderledes råd med at lave smør, kan du få den simple opskrift på her: 2,5 dl. piskefløde, 0,25 dl. kærnemælk, lidt salt/krydderier. Ryst til blandingen “klasker”, så er smørret klar.
Tricket: vandtæt beholder er også værd at tage med.

25 måder at bruge en Nalgene

- Drikkedunk (Selvfølgelig)
- Gulvvarme
- En Nalgene med kogende vand i soveposen
- Varme sko/støvler
- En Nalgene med kogende vand i skoen
- Vandtæt opbevaring af grej/tøj
- Ned i Nalgene flasken
- Opbevaring af grej
- Ned i Nalgene flasken
- Opbevaring af mad
- Ned i Nalgene flasken
- Drinkshaker/Cocktail/Smoothie
- Lys/lampe
- Brug en pandelampe eller lommelygte
- Ponton til kano
- Bagning/dej/ryste
- Lav smør
- Kagerulle
- Vaskemaskine
- Tørrertumbler
- Med varmt vand i
- Toilet om natten
- Pas på ikke at spilde...
- Brandslukker/vandpistol
- Gaffe tape - Sæt omkring flasken, så har du altid med

Tips og tricks er alle lavet af Outsites Frivillige. 

Nalgene er robuste og kan klare meget. Du kan sagtens sætte den i opvaskemaskinen eller bruge opvaskemiddel til rengøring.
Flasken tager ikke smag eller luft ved almindelig brug, men jeg har oplevet at den har lugtet lidt efter opbevaring af alkohol. Det er dog ikke værre end en tur i opvaskemaskinen har klaret det.

drikkedunk til vandring nalgene

Selvom jeg har glemt at der var indhold i flasken, har jeg ikke oplevet mug eller andet. Du skal derfor ikke tage det store hensyn til flasken. Hverken ved brug eller efter. Du skal dog ikke bruge alt for kraftige kemikalier, der kan skade plastik.

Taber du den, så går den ikke i stykker. Jeg har tabt den på stenunderlag og der skete ikke det mindste. Flasken tåler både frost og meget varmt vand.

Alt i alt en tro følgesvend på vandreture og jeg kan derfor trygt anbefale en Nalgene drikkedunk.

Købes i de fleste butikker.

Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
B-Wild outdoorbutik
MSR Outdoorudstyr
Pro-Outdoor

 

Teva vandresandaler
Friliv outdoorbutik
Nordisk Outdoor
OutdoorPro
Aclima
SpejderGEAR

 

YETI soveposer og jakker
Friluftsland
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

 

Patagonia
Outdoor45
Therm a rest
Survivalstore
Eventyrsport
Trangia