Tips og tricks med Nalgene

En drikkedunk fra Nalgene kan bruges til meget mere end væske. Faktisk har vi fundet 17 muligheder, der går lige fra at holde varmen, til festen og bagværk. Her kan du læse om dem alle.

nalgene tips og tricks

Se videoen med en masse Nalgene Tips og tricks

En drikkedunk fra Nalgene kan bruges til meget mere end væske. Faktisk har vi fundet 17 muligheder, der går lige fra at holde varmen, til festen og bagværk. Her kan du læse om dem alle.

nalgene tips og tricks

Se videoen med en masse Nalgene Tips og tricks

Hvad kan du bruge en Nalgene til?

Nalgene-drikkedunken har opnået kult-status og så er den en måde at måle outdoorudstyr på. Da langt de fleste alligevel har en Nalgeneflaske, så kan man lige så godt måle ud fra den: Hvor meget fylder soveposen f.eks.? Den fylder det samme som en Nalgene flaske når den er komprimeret. Drikkedunken findes i ca. 24 forskellige farver og vejer 178 gram. (i 1 liters versionen). Den er BPA fri og mundstykket på Wide Mouth udgaven er 63 mm.

ting du kan bruge din nalgene til

Da flasken er standard for mange vandrere, er der et hav af ekstraudstyr fra både Nalgene selv og mange andre producenter. Det er alt fra ekstra låg til opbevaring og vandpistoler. Nalgene har spilfrit låg og er utrolig holdbar. Det hårde plastik holder til rigtig mange bank, og jeg har endnu ikke formået at smadre en drikkedunk. På billedet til venstre ses min første Nalgene flaske, der har været med på rigtig mange ture. Hvorfor det blev Nalgene, der vandt kult-status og en standard som drikkedunk i friluftslivet, kan jeg ikke sige, men man bliver utroligt glad for den. Ejer du ikke en endnu, så koster en Nalgeneflaske ikke særligt meget. Du kan få dem til cirk 100 kr. alt efter model. Nalgene findes også som opbevaringsflasker, vandblærer osv.

I denne artikel skal vi ud over at se lidt på Nalgene også se på de mange funktioner, som Outsites frivillige har fundet i årenes løb. Det er blevet til 25 tips og tricks, som vi deler her.

hold varmen med en nalgene drikkedunk

På vores liste over tips og tricks er der især et af rådene der virkelig er godt:
Nalgene som radiator! Brug den, når du sidder ved bålet, i fodenden af sovepose, til at varme dine støvler, til at tørre tøj osv.
Tricket med gaffa tape er også meget anvendeligt (og nok bedre end at sætte det på en gasdåse - den smider du jo ud når den er tom). Det anderledes råd med at lave smør, kan du få den simple opskrift på her: 2,5 dl. piskefløde, 0,25 dl. kærnemælk, lidt salt/krydderier. Ryst til blandingen “klasker”, så er smørret klar.
Tricket: vandtæt beholder er også værd at tage med.

25 måder at bruge en Nalgene

- Drikkedunk (Selvfølgelig)
- Gulvvarme
- En Nalgene med kogende vand i soveposen
- Varme sko/støvler
- En Nalgene med kogende vand i skoen
- Vandtæt opbevaring af grej/tøj
- Ned i Nalgene flasken
- Opbevaring af grej
- Ned i Nalgene flasken
- Opbevaring af mad
- Ned i Nalgene flasken
- Drinkshaker/Cocktail/Smoothie
- Lys/lampe
- Brug en pandelampe eller lommelygte
- Ponton til kano
- Bagning/dej/ryste
- Lav smør
- Kagerulle
- Vaskemaskine
- Tørrertumbler
- Med varmt vand i
- Toilet om natten
- Pas på ikke at spilde...
- Brandslukker/vandpistol
- Gaffe tape - Sæt omkring flasken, så har du altid med

Tips og tricks er alle lavet af Outsites Frivillige. 

Nalgene er robuste og kan klare meget. Du kan sagtens sætte den i opvaskemaskinen eller bruge opvaskemiddel til rengøring.
Flasken tager ikke smag eller luft ved almindelig brug, men jeg har oplevet, at den har lugtet lidt efter opbevaring af alkohol. Det er dog ikke værre end, at en tur i opvaskemaskinen har klaret det.

drikkedunk til vandring nalgene

Selvom jeg har glemt, at der var indhold i flasken, har jeg ikke oplevet mug eller andet. Du skal derfor ikke tage det store hensyn til flasken. Hverken ved brug eller efter. Du skal dog ikke bruge alt for kraftige kemikalier, der kan skade plastik.

Taber du den, så går den ikke i stykker. Jeg har tabt den på stenunderlag og der skete ikke det mindste. Flasken tåler både frost og meget varmt vand.

Alt i alt en tro følgesvend på vandreture og jeg kan derfor trygt anbefale en Nalgene drikkedunk.

Købes i de fleste butikker.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.