Boganmeldelse Tälj - bog om snitning

Bogen Tälj er en guide til dig der gerne vil finde inspiration til nye projektet at snitte, blive klogere på sløjd eller gerne vil igang.

Tälj boganmeldelse

Tälj

Tälj ser umiddelbart meget hipster-agtig ud, og jeg frygtede måske en lidt for smart bog om “ingenting”, men forfatterne Hannes Daglrot og Henrik Francke har gjort det godt.

Når det er en snitte-guide, så er det vigtigt at få læseren helt med og det er de gode til. Der er for eksempel et afsnit om snitteteknik med gode billeder, noget man savner i andre guide-bøger. Der er dog stadig afsnit som man kunne ønske mere mangfoldige.

Forfatterne prøver at holde det hele simpelt og det lykkedes rigtig godt. “Alt du behøver, er en skarp kniv og et frisk stykke træ”. Det er sandt og for at lave de fleste projekter i bogen, skal du blot bruge en kniv, økse og sav. Enkelte projekter også et bor, men det er altsammen noget de fleste af os har liggende i forvejen.

Jeg vil specielt fremhæve afsnittet om “træet”, hvor gode billeder og tekst virkelig giver godt indblik i de forskellige træsorter.

Et lille og hyggeligt afsnit om forskellige snitterer, er også fint placeret og giver en lille pause i undervisningen.

Projekterne er gode og fantasifulde. Det er ikke blot nogle kedelige skeer, men meget inspirerende emner som kan få læseren i gang og endda videre på egen hånd. Jeg er specielt fan af afsnittet “træ-bling”, hvor d’herre dog godt kunne have en butterfly med.
Når man tror at forfatterne ikke kan hive flere projekter op ad hatten, så disker de op med tre mere. Det er rigtig godt.

Jeg synes stadig ikke at den perfekte, eller noget nært, guidebog til snitning er skrevet, men denne er et rigtig godt bud og bestemt værd at eje, hvis du skal i gang med at snitte (eller som øvet savner inspiration). Bogen kan f.eks. købes her: https://www.slojd-detaljer.dk/sortiment/boger/handboger/tomre-snitte/talj-4793

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.