Täljogram - Snitning på abonnement

Hvis du vil prøve at snitte, er Täljogram måske en god måde at komme i gang på. Täljogram tilbyder snitning på abonnement, og hver kasse indeholder alt, du skal bruge til månedens snitteprojekt.

snitning paa abonnement taeljogram

Snitning

Snitning er lige så afstressende som et hyggeligt bål. Langsomt tager skeen, koppen - eller hvad du nu snitter - form, og spånerne ryger af træet. Det er en langsom proces, og hvis du stresser, går der som regel noget galt. Enten bliver skeen ødelagt eller værre endnu; du ender med et plaster på et sår.

Du KAN derfor ikke stresse; du skal bare nyde at snitte.

taeljogram

Abonnement på Täljogram

Täljogram tilbyder snitning på abonnement. Det er genialt til dig, der måske ikke har adgang til friskt træ; til dig, som ikke ved, hvilke træsorter der er gode at snitte i, eller som mangler inspiration til, hvad du overhovedet skal snitte.

Hver kasse indeholder værktøj, snittekniv, skekniv, plaster, olie og instruktion. Kort sagt alt du skal bruge til månedens projekt. Du kan selv vælge omfanget af abonnementet, og der er også snittekasser til børn.

Det værktøj, der følger med, er af god kvalitet og kan bruges i mange år fremover til andre projekter. Inspirationen findes i de instruktioner, der følger med snittekassen. Täljogram har også udgivet bogen Täljboken med tips & tricks til snitning.

Du kan desuden også købe en masse andet snittegrej i Täljograms shop.

Snitning med børn

Vi købte og fik i sommeren 2018 tilsendt senior- og juniorkittene. Det er rigtig lækkert pakket ind, og man glæder sig med det samme til at se, hvilket projekt der er inspiration til.

I juniorkittet skal der snittes et stykke legetøj, hvor man skal forsøge at få en ring om en pind. Der er altså både underholdning i snitteriet og efterfølgende i legen. Genialt.

snitning for boern

I seniorkittet er der to stykker træ og instruktion med til at snitte en ske. Det passer mig rigtig godt, da jeg så både får en god snittekniv og en skekniv. Begge kan bruges til mange andre projekter.
Snittegrejet skal afprøves, og det sker udenfor. Vi tager ud på sheltertur, og der går ikke længe, før Täljogrampakkerne kommer frem. Vi hygger os med snitteriet om bålet. Man skal ikke være nervøs for de små. De kan altså godt! Både min datter Drine på 7 år og min søn Frej på 4 klarer sig fint.

Du skal selvfølgelig observere dem, som med alt andet, der involverer brug af kniv, og så skal du selvfølgelig også sætte dem i gang med gode råd og vejledning.

taeljogram junior

Men de passer sig selv, ungerne. De keder sig bestemt ikke, og mobilen og tegnefilm bliver der ikke spurgt efter. Vi snitter, indtil der skal laves mad, og her fortsætter Drine med at snitte, mens jeg laver maden. Vi fortsætter bagefter og bliver begge færdige. Der mangler lidt finish, men det klarer vi med det medfølgende sandpapir. Täljogram sender plastre med, men de ender i vores førstehjælpskasse, for dem får vi heldigvis ikke brug for. Det er godt, at Täljogram sender dem med, for det giver smil på læben og er en god reminder, når man ser plastret i æsken.

Info

Täljogram har ikke ublu priser, og snittekasserne er en rigtig god måde at komme i gang på. Hvis du ikke vil afsløres som totalt nybegynder, kan du jo vælge at lade kassen blive hjemme og blot dukke op med værktøj og træ.

Du finder alt, du skal bruge her: https://www.taljogram.se/

Du kan også slå et smut forbi Täljogram på SoMe
Instagram #taljogram
Facebook https://www.facebook.com/taljogram/

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.