Telt til træerne samt hængekøjer

Trætelte og hængerkøjer er mega hotte. Hængekøjebølgen vil ingen ende tage og der kommer flere og flere producenter på marked. Nye håbefulde iværksættere håber på støtte via Kickstarter, men er det i virkeligheden ikke bare et stykke stof mellem nogle træer? Hængekøjer og trætelte kommer i alle størrelser og former og her er et lille overblik.

hængekøjer og trætelte hvad skal jeg vælge

Kort om hvilken hængekøje du skal vælge

Vi har samlet nogle af de mest kendte eller sjove hængekøjer og trætelte, så du kan se hvad der røre sig. Debatten om "hvilken hængekøje skal jeg vælge" er et valgt mellem æbler og pærer. Det hele kommer som altid an på hvad du skal bruge hængekøjen til (vægt):

Vandring?
Kano?
Kajak?
Basecamp ture?
Hygge i haven?
Andet?

I hvilken årstid skal du bruge den (isolering og tarp):

Forår?
Sommer?
Efterår?
Vinter?
Alle 4 sæsoner?

Ydermere har højde og døjde, pengepung samt hvilken religion du falder for også noget at sige. Er den dyreste køje den bedste? Ikke nødvendigvis og du har heldigvis alle muligheder for at vælge hvordan du vil hænge. Længere nede i artiklen ser vi på detaljerne der gør køjerne forskellige.

Hængekøjer

Det er et uoverskueligt marked at begive sig ud i. Der er rigtigt mange producenter og endnu flere "hobby-producenter". Der dukker ofte nye op med en lille forskel fra de andre. Vi ved dog at der snart udkommer en ny dansk hængekøje, så det bliver spændende at følge. Der er dog allerede en dansk hængekøje og den er med i listen herunder. 

Kom med på hængekøjekursus - klik her og læs meget mere: https://www.outsite.dk/ture-kurser/kursus-i-vandring-og-friluftsliv

Hængekøjer kan ikke måle sig med teltet når det kommer til vægt. Det skyldtes bl.a. at der skal meget stof til at sy en hængekøje. Ydermere kommer der tarp og under quilt oven i og det gør til sammen at teltet vinder. I regnestykket er sovepose og liggeunderlag (i teltet) taget med.

Warbonnet

Populær hængekøje der er syet med footbox, der giver lidt ekstra plads i køjen. Der er også "grejhylde" i køjen så du kan lægge pandelampen, billerne eller andet der. Opbevaringshylden er en del af køjen og selvfølgelig ikke helt stabil, du skal derfor ikke sætte en kop øl på den i blæsevejr.

warbonnet blackbird hængekøje

Outsite fik i 2009 en køje til test og vi har elsket den lige siden. En af de imponerende ting ved Warbonnet er hvor "tight" køjen er. Der hvor du hænger køjen, bliver den hængende. Andre hængekøjer giver sig meget, så du skal i tænke 50 cm. mere i højden - men ikke i en Warbonnet. Brugerne af køjen er ganske tilfredse og en højlydt gruppe når der bliver spurgt til "hvilken hængekøje skal jeg vælge".

Warbonnet Specifikationer Blackbird double layer 1.7
Antal personer 1
Vægt hængekøje 963 gram
Max. person høje 182 cm.
Max. person vægt 180 kilo
Mål hængekøje 305 x 160 cm.
Mål pakket 30 x 13 cm.
Hængekøje materialer 70D nylon 
Myggenet No-Se-Um net
Hængekøje ophæng Whoopies og Tree-huggers eller Adjustable webbing suspension
Tarp integreret Nej (specifikationer: Mamajamba)
Tarp vægt 397 gram
Tarp størrelse 335 x 300 cm.
Tarp form Hexagon
Pris Ca. 1599,- Køje 1099,- Tarp

Men en vægt på1360 g. i ovenstående setup er køjen godt egnet til vandring. Warbonnet er dog også en god camp-køje, der er åben og ok at sidde i. Til andre aktiviteter som kano, kajak, turcykling osv. er den også fin. Pakstørrelsen er også fin og passer i rygsækken, kajakluger osv. Warbonnet forhandles heldigvis i Danmark, men er først ligekommet på markedet. Ellers har man skulle bestille hjem fra USA og det gjorde køjen dyr.

Hennessy Hammock

Hennessy er også en populær køje herhjemme og køjen er en af de eneste hvor det er muligt at sætte køje og tarp op på en gang. Dette tiltaler mange, så du ikke skal bøvle med en masse knob og anden opsætning. Ved regn, kan du sætte køjen op uden at den rammer den fugtige jord eller bliver våd. Bruger du snakeskin er du endnu mere sikker på et tør oplevelse.

Hennessy hammocks backpacker azym zip

Hennessy Hammock Specifikationer Ultra Light Backpacker Azym Zip
Antal personer 1
Vægt hængekøje 907 gram
Max. person høje 183 cm.
Max. person vægt 91 kilo
Mål hængekøje 304,8 x 150 cm.
Mål pakket 29 x 15,2 x 10 cm.
Hængekøje materialer 70D nylon Taffeta
Myggenet 20D polyester No-Se-Um net
Hængekøje ophæng 2 x 122 cm spectra reb (max. belastning 544 kg.).
Tarp integreret Ja
Tarp vægt 266 gram
Tarp størrelse 335,3 x 233,7 cm.
Tarp form Paralellogram
Pris Ca. 1712 kr. (pris eksl. porto, told og moms, sælges ikke i Danmark)

Men en vægt på 1173 er Hennessy det foretrukne valg til vandreture med hængekøje. Den lette opsætning tiltaler også vandrene, der bevæger sig fra lejr til lejr. Pakstørrelsen er imponerende og gør den også god til turcykling, motorcykel ture o.l. 
Hennessy Hammock forhandles i Danmark, men desværre ikke ovenstående model. Af en eller anden grund vil Hennessy ikke forhandle denne herhjemme, så vi vil da opfordre til at man "presser" dem lidt med en venlig forespørgsel, hvis man gerne vil have Ultra Light Backpacker serien.

hængekøje til vandretur

Heldigvis forhandles andre modeller herhjemme. SpejderGEAR og Outdoor People har bl.a et godt udvalg:

Se de modeller SpejderGEAR forhandler her: http://spejdergear.dk/shop/hennessy-hammocks-haengekoejer-631c1.html
Se Outdoor Peoples udvalg her: http://www.outdoorpeople.dk/produkter/35-tarpbivuak-amp-haengekoejer/

Hennessy Hammock er ikke en camp hængekøje, forstået at andre køjemodeller er meget bedre. Hennessy har ikke store tarps (det kan man selvfølgelig tilkøbe - bevares) så ophold i/ved køjen er begrænset. 

DD Hammock Frontline

Uden tvivl verdens bedste begynderhængekøje! Prisen og kvaliteten gør at du hurtigt og billigt får en køje der bliver din trofaste og pålidelige kammerat på mange ture i rigtig mange år. Frontline fra DD Hammocks er let at sætte op, men der er mange snore og reb hen til træet og man kan godt bøvle lidt med det (i forhold til mange andre mærker). Man kan selvfølgelig tilkøbe et bedre suspension system der gør opsætningen hurtigere og køjen lettere i vægt.

dd hammocks frontline

DD Hammock Specifikationer Frontline
Antal personer 1
Vægt hængekøje 860 gram
Max. person høje 195 cm.
Max. person vægt 125 kilo
Mål hængekøje 270 x 140 cm.
Mål pakket 35 x 17 x 15 cm.
Hængekøje materialer Nylon
Myggenet Sort, let at se igennem
Hængekøje ophæng 2 x 10 meter
Tarp integreret Nej
Tarp vægt 790 gram
Tarp størrelse 300 x 300 cm.
Tarp form Kvadratisk
Pris Ca. 499,- Køje 349,- Tarp

Men en vægt på 1650 g. er dette en kampvognskøje. Vægt og fylde gør ikke køjen optimal til vandring, ej heller turcykling og andre aktiviteter der kræver pladsbesparrelser. I kajak og kano samt base camp er køjen dog nærmest at foretrække. Som lejrkøje er DD Hammocks Frontline meget egnet, da man sidder OK og tarpen er stor. Opsætningsmulighederne gør at du kan banke den op som du vil og den fletter sig let sammen med andre køjer. Tarpens størrelse og opsætningsmuligheder er også gode. Med hele 19 øjer, kan du sætte tarpen som du vil, i ly af vind og vejr.

DD Hammocks sælges de fleste steder herhjemme og går stadig som varmt brød. De har et imponerende udvalg og fornyligt kom der også mange nye farver. Med under quilt ender setuppet på en på ca. 1200 kr. og så kan du sove ude stort set hele året (hvis din sovepose ellers klare mosten).

Vi har lavet en video som du kan se herunder: 

 

Amok Hammock

Populær, men alligevel stadig en nitche herhjemme. Amok forhandles os bekendt kun et sted i Danmark men er meget omtalt på nettet. Outsite har et godt samarbejde med den norske producent og var en af de første i verden til at udgive en testvideo om den. Amok er ikke en alm. hængekøje. Den er køjernes svar på G-stoveovnen (og så er de begge fra Norge). Utroligt godt tænkt og med mange fede features der holder. Ikke bare bling bling for blingens skyld. I Draumr 3.0 ligger du utroligt fladt og flere påstår at man kan ligge på maven og sove. Det er i hvert tilfælde køjen du vil ligge bedste på maven i. 

amok hammock draumr 3 0

Amok Hammock Specifikationer Draumr 3.0
Antal personer 1
Vægt hængekøje 1340 gram
Max. person høje 190 cm.
Max. person vægt 150 kilo
Mål hængekøje -
Mål pakket -
Hængekøje materialer Nylon
Myggenet Mørkegrønt, let at se igennem
Hængekøje ophæng Hængekøje og ophæng 2,5 meter
Tarp integreret Nej
Tarp vægt 713 gram
Tarp størrelse 270 x 165 cm.
Tarp form Hybrid diamant
Pris Ca. 3599,- for køje og tarp

Med en vægt på 2053 g. er Amok Draumr en tung hængekøje. Pakket fylder den dog ikke meget men til vandring er den nok ikke det første valg. Det er dog den ultimative solo-camper-køje! Man sidder utroligt godt i Draumr 3.0 og har du højden, kan du faktisk bruge den som lænestol mens du fisker - fra køjen! Den er også fed til kano- og kajakture.
Inde i køjen er der masser af plads til tøj og udstyr og der er rig mulighed for at komme af med sin øl i kopholderne. Myggenettet er en historie for sig selv, men ja - det er hele køjen faktisk.

Herunder kan du se alt om Draumr 3.0 fra Amok Hammock:

 

 

Sierra Madre Research

Nu bevæger vi os ned i nørdeverdenen. Har man først set en video om Nubé og Pares, så vækkes nysgerrigheden utroligt meget (så lad vær'! Det bliver dyrt for dig!) Selve køjen er fed nok i sig selv, men ligner på overfladen en billig model. Underoverfladen ligger der dog en masse tanker bag og har man først prøvet den (og størrelsen- oh størrelsen!) så er det svært at vende tilbage til andre køjer (Køje-cheater!).

sierra madre research nube

Nubé er en meget anderledes tarp der er udviklet til at kunne modstå massivt regnvejr i flere dage. Den ligner en blanding af Forlæns & Baglæns fra Bamses Billedbog og Orange scene på Roskilde Festivallen. Opsætningsmulighederne er nærmest uendelige og der kan være to hængekøjer over hinanden inde i en Nubé. Der er indbygget grejkøje (der hænger under hængekøjen) der kan klare op til 150 kg. (så i princippet kan man sove tre personer under tarpen). Ved hver en lille dims, er en QR-kode som du kan scanne og se en how-to video - genialt!.  

Sierra Madre Research Specifikationer Pares Hammock og Nubé 
Antal personer 1-2
Vægt hængekøje 637,9 gram
Max. person høje 183 cm.
Max. person vægt 91 kilo
Mål hængekøje 329 x 198 cm.
Mål pakket 17 x 17 x 11,4 cm.
Hængekøje materialer Nylon, UV beskyttet og vandafvisende
Myggenet Nej
Hængekøje ophæng EZSlings
Tarp integreret Nej
Tarp vægt 1190,7 gram
Tarp størrelse 396 x 274 cm.
Tarp form Unik
Pris Ca. 5500 kr. (pris inkl. porto, told og moms, sælges ikke i Danmark)

Pakstørrelsen er fantastisk lille, men med en vægt på 1828,6 g. er det ikke vinderen af Feather Light konkurrencen. Pakstørrelsen gør den dog til en joker i "god til vandring" - for hvis man ønsker de features som Sierra Madre Research tilbyder, så kan jo godt glemme vægten og tage funktionerne på ryggen i stedet(det gælder selvfølgelig alle køjer). Vi kommer snart med en test video, men prisen er utrolig høj p.g.a dansk told og moms - desværre.   

pares og nube hængekøje

Os bekendt findes der ikke særlig mange herhjemme og vi har faktisk kun set en - men der må findes nogle stykker mere.

Nordic Tent Hammock

En dansk hængekøje? Findes det virkeligt? Den første civile hængekøje til outdoorbrug? Seriøst? Jeps, den er god nok. Nordic Tent Hammock er dansk og har været på marked siden 70'erne. Den er utroligt godt tænk og vi er i samarbejde med producenterne om at udvikle køjen endnu mere. Som den er nu, kan man dog ikke anden end at holde af den. Opsætningen er utrolig nem og du har på rekord tid sat både hængekøje og tarp op (det er nemlig en og samme ting). Den kan åbnes utroligt meget og lukkes hurtigt hvis der kommer regn. En af de fede ting er at der som standard følger to tøjklemmer af træ med - til at holde dørene åben når det er godt vejr. Hallo - hvor svært kan det være? Ikke alt det der advancerede metal og udformninger. En klemme ved man sgu hvad er.  

dansk haengekoeje nordic tent hammock

Nordic Tent Hammock Specifikationer Nordic Tent Hammock
Antal personer 1
Vægt hængekøje 2000 gram
Max. person høje 190 cm.
Max. person vægt 150 kilo
Mål hængekøje  
Mål pakket  
Hængekøje materialer  
Myggenet Nej (dog i udluftsningskanalerne)
Hængekøje ophæng 2 x 150 cm reb
Tarp integreret Ja
Tarp vægt 0 gram (med i hængekøje vægt)
Tarp størrelse samme som hængekøjen
Tarp form Ganske unik
Pris Ca. ????

Når man umiddelbart ser køjen, så virken den lidt - ja uforståelig. Men, når først man har svunget sine stænger op og ligger og nyder udsigten, så er den slet ikke dum. Faktisk er den genialt tænkt og når man ligger der og slapper af, kan man mærke noget magisk. Som de første fede sommer, hvor solen var oppe hele tiden og du mødte hende den søde på stranden...

nordic tent hammock

Vi har haft fornøjelsen af at møde køjens opfinder og sammen gik vi ud og fik en god snak og et hæng - og så fik vi en med hjem som vi næsten har testet i et år. Her kommer der også snart en video! 

Nordic Tent Hammock bliver enormt spændende at følge i fremtiden og vi kan kun opfordre til at følge dem på Facebook hvor de blandt andet laver hængekøje hoteller og andre sjove events.

Clark Jungle Hammock

En hængekøje til 2 personer ser man sjældent, men Clark har fat i noget af det rigtige. Ophænget gør at køjen ikke vil vippe frem og tilbage når den ene vender sig eller skal ud at tisse om natten. Men der er også en anden god pointe i køjen. Hvor gør man af sit udstyr, når man hænger i hængekøje? Er du alene af sted, kan du jo bare ligge rygsækken på plads nummer to og have alt inden for rækkevidde. Der findes selvfølgelig også Clark Jungle Hammocks til 1 person.

clark jungle hammock vertex

Clark Jungle Hammock Specifikationer Vertex
Antal personer 2
Vægt hængekøje 2830 gram
Max. person høje 198 cm.
Max. person vægt 113 kilo (pr. person)
Mål hængekøje 260 x 240 cm.
Mål pakket 50 x 19 x 14 cm.
Hængekøje materialer Sil-Nylon (tarpen).
Myggenet No-Se-Um
Hængekøje ophæng Medfølger (max. belastning 544 kg.).
Tarp integreret Ja
Tarp vægt 510 gram
Tarp størrelse 304 x 323 cm.
Tarp form Vertex
Pris Ca. 3685,- (pris eksl. porto, told og moms, sælges ikke i Danmark 

Jeg har aldrig ligget i en, men Outsite brugeren Pro2type har vist køjen frem et par gange (tak for det!). Tarp og køje er i princippet i én, så du behøver ikke tarp. Du har derfor privatlivet i fred, hvilket der ellers ikke kendetegner hængekøjer. Med en vægt på 3340 til 2 personer er den faktisk ikke så tosset i vægten. Den fylder dog noget og det en fylder der ikke kan deles særligt meget op.

Hængekøjer i detaljer og specifikationer

Vægt er selvfølgelig en god detalje der gerne hænger sammen med pris. Men ligge og hængemåde er også en stor del af valget. Har du tålmodighed til detaljerne eller skal det hele bare hænge på en gang? En snor til træet - velkommen til hængekøjefaget.

Ovenstående tabeller er taget ud fra producenterne og det meste holder ganske fint - der er dogen sjov ting ved hængekøjespecifikationerne og det er person højden. De passer simpelthen ikke. Du skal som tommelfingerregel trække 10 cm. fra angivet og så passer det meget godt. Jeg er selv 196 og må desværre opgive i nogle køjer og indfinde mig i andre. Derfor skal høje personer virkelig vælge den rigtige køje og ikke bare gå blindt efter de angivet specs.  

Du SKAL have under quilt (UQ)! Man ligger simpelthen for ringe på liggeunderlag, så det er ikke værd at spare væk. Du kan ligge unden isolering nedefra ved ca. +20 grader (og det bliver det sjældent om natten herhjemme).

Kort om hvilket trætelt du skal vælge

Tag træteltene for hvad de er: En sjov gimmick og en anderledes måde at tage på tur. Det er rigtig sjovt for voksne og en fantasivækker til børnene. De fleste trætelte er til basecamp eller kano- og kajakture da vægt og fylde er for meget til f.eks. vandring.
Træteltene kan selvfølgelig bruges som du vil og de fleste har den fordel at du sagtens kan ligge i den med liggeunderlag og derfor ikke skal investere i under quilt som med køjerne. Det gør dem også lette til helårs brug og da de fleste minder om alm. telte, vare med stropper i stedet for barduner, kan de også klare mere vind og vejr.

Pengepungen er en stor del af overvejelsen og de er selvfølgelig ikke billige, men priserne erdog raslet ned i taktmedat populariteten er steget.

Tentsile Stingray 

Tensile satte for alvor trætelte eller tree tents på vandrekortet. Deres design gjorde det ligepludselig meget interessant og vi bevægede os nærmere outdoor brug, mere end et plastik trælegehus. Tentsile Stingray er et 3 personers trætelt der er let at sætte op og så kan man som reget altid finde tre træet der passer (utroligt nok).

tentsile stingray

Tentsile Specifikationer Stingray
Antal personer 3
Vægt trætelt 10000 gram i alt
Max. person høje 230 cm.
Max. person vægt 400 kilo i alt
Mål trætelt 440 x 440 x 440 cm.
Mål pakket 59 x 25 x 25 cm.
Trætelt materialer 240D nylon polyester med 20+ meter sikkerhedssele som forstærkning
Myggenet No-Se-Um net
Trætelt ophæng 3 skraller (3 ton)
Oversejl integreret Nej 
Oversegl vægt Sammen med i alt vægten
Oversejl materialer 70D PU Coated waterproof Polyester 
Oversejl form Trekant
Pris Ca. 7125,-

Stingray er enormt stabil og der er to indgange. Den er stærk nok til at du foruden at være 3 personer inde i også kan holde 3 hængekøjer nedenunder. Du kan hænge køjerne i D-ringene og med ekstra tarps kan du lave den fedeste lejr, hvor du endda kan have ovn.

Hvis du skal med på en Outsite tur, så kan du leje en Tentsile Stingray, se priser osv. her...

Vi har testet Tentsile Stingray og du kan se videoen herunder:

Tentsile Connect

Connect fra Tentsile er genial. Vi har sat den op med sublime udsigter og den er perfekt til en to-mandstur (eller romantisk weekend for parret!). Man ligger paralelt i Connecten men kamrene er stadig "hængekøjeagtige" som i Stingrayen. Overvej kraftigt Connecten hvis du er interesseret i et trætelt.

tentsile connect

Tentsile Specifikationer Connect
Antal personer 2
Vægt trætelt 7500 gram i alt
Max. person høje 230 cm.
Max. person vægt 400 kilo i alt
Mål trætelt 420 x 420 x 260 cm.
Mål pakket 55 x 20 x 20 cm.
Trætelt materialer 240D nylon polyester med 20+ meter sikkerhedssele som forstærkning
Myggenet No-Se-Um net
Trætelt ophæng 3 skraller (1 ton)
Oversejl integreret Nej 
Oversegl vægt Sammen med i alt vægten
Oversejl materialer 70D PU Coated waterproof Polyester 
Oversejl form Trekant
Pris Ca. 5225,-

Der er en indgang i Connecten. Du kan sætte 3 Connect sammen og have en 6-personers lejr. Der kan tilkøbes et overselj der dækker alle 3 trætelte. I midten er der et hul som fungere som indgang. Du kan med fordel udnytte arealet under Tentsiles som lejr. Der er jo tørvejr.

Hvis du skal med på en Outsite tur, så kan du leje en Tentsile Connect, se priser osv. her...

En video test af Connect kommer snart.

Cacoon Double

En gren, hurtig opsætning. Vi har prøvet Cacoon, der dog måske mest er til afslapning og ikke så meget outdoor. Det kan dog sagtens lade sig gøre, men man skal have højden til det. Alt du skal bruge er en større gren eller andet fæstningspunkt og så er opsætningen rigtig nem. Der er rummelig og i god kvalitet.

cacoon haengekoeje

Cacoon Specifikationer Cacoon Double
Antal personer 1-3
Vægt trætelt 6000 gram i alt
Max. person høje 170 cm.
Max. person vægt 200 kilo i alt
Mål trætelt Ø 180 cm.
Mål pakket -
Trætelt materialer 35% bomuld, 65% Polyester
Myggenet Ekstra udstyr
Trætelt ophæng 1 reb
Oversejl integreret Ja
Oversegl vægt Sammen med i alt vægten
Oversejl materialer Samme som ovenstående 
Oversejl form Trekant
Pris Ca. 2995,-

Vi prøvede den med mor på 164 cm. og to børn og det gik fint. Det er en rigtig putte-hule og afslapning for alle pengene.

Se vores test herunder:

Alpha Treez Tree Tent

Det ligner et telt - det svæver dog mellem træerne. Alpha hedder træteltet der kommer tættest på at være en rigtig "trætelt" i formen. Alpha eller "Aelpha" som Treez Tree Tent også kalder den, skal bruge 3 fæstningspunkter, men kan tilgengæld hænge på begrænset plads. Et sjovt og anderledes telt at hive op ad rygsækken.

aelpha omega tree tent trætelt til vandring og outdoor

Treez Tree Tent Specifikationer The Alpha
Antal personer 2
Vægt trætelt 3800 gram i alt
Max. person høje 210 cm.
Max. person vægt 200 kilo i alt
Mål trætelt 304,8 x 122 cm.
Mål pakket -
Trætelt materialer Mest myggenet - bunden kan klare 
Myggenet Ja
Trætelt ophæng 4 x 3 m.
Oversejl integreret Nej
Oversegl vægt Med i ovenstående vægt
Oversejl materialer RipStop nylon
Oversejl form Iglo
Pris Ca. 7917,- (inkl. told, moms, uden fragt).

Treez Tree Tent startede tilbage i 2002 og var den første virksomhed til at opfinde systemet der kunne holde teltet i træerne. De har siden haft problemer med kopivarer og som et lille firma (dog med patent i USA) er det svært at få stoppet.

Det meget spændende er vægten. Ovenstående version vejer lidt over 3 kg., men de har et træ telt i en Ultra Light version på 2 kg. Tim fra Treez Tree Tent løfter også sløret for at der er nye modeller på vej meget snart.

aelpha omega telt der kan haenge

Jeg har ikke selv prøvet en Alpha endnu, så komforten o.s.v. kan man kun gisne om, men den ser da ud til at fungere fint. Billederne er derfor også fra deres hjemmeside: http://www.treeztreetents.com/ 

Trætelte

Der kommer mange nye producenter af trætelte og som på hængekøjemarkedet er det entusiaster der laver dem. De store producenter har ikke taget en del af kagen endnu og hvad der holder dem tilbage, kan vi ikke engang gætte på...

Du er forhåbentligt blevet klogere eller mere nysgerrig på alt der kan hænge på turen.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.