Glamping

Glamping er glamour og camping trukket sammen til et ord: glamping. Det er store og lækre bomuldstelte med et interiør, der minder om et luksushotel. Glampingteltet kan du gøre til dit eget rum. Du kan endda designe dit eget telt præcis, som du vil have det.

glamping

Se videoen fra vores glampingferie

Glamping er glamour og camping trukket sammen til et ord: glamping. Det er store og lækre bomuldstelte med et interiør, der minder om et luksushotel. Glampingteltet kan du gøre til dit eget rum. Du kan endda designe dit eget telt præcis, som du vil have det.

glamping

Se videoen fra vores glampingferie

Glampingplads

Outsite er taget til Venedig for at se på glamping og besøge Nordisk Village, der er en del af Camping Ca’Salvio.

Velkommen til Venedig! 70’ernes romantiske rejsemål og nu et fremtidsagtiigt. For min generation er Venedig nogle scener i en Indiana Jones film og ellers et sted, der er overrendt af turister i pensionsalderen, der maser sig afsted i folkemængderne.

Sagt på en anden måde er det slet ikke første valg, når der skal vælges feriedestination. Det er dog helt forkert! Vi er blevet lullet ind i en forestilling om, at alle kendte steder på jorden er overrendte grisefester. Hvor forestillingen kommer fra, ved jeg faktisk ikke, men måske vi er blevet skræmt af Spies-rejser med mor og far til Grækenlands og Spaniens hovedløse og intetsigende destinationer?

Før du trykker på klageknappen, så er ovenstående blot en måde at få dig til at tænke anderledes på. For jeg skal være den første til at indrømme, at charterrejser er noget, jeg har dyrket med familien som barn, og som jeg nu som far ynder at give videre til mine børn. Dog krydret med eventyr i naturen, med vandring, shelter-ture, frisk luft og afslapning - bevares.

glampingplads

Faktisk vender jeg tilbage til Venedig lige om lidt, hvor familien sætter ben på et krydstogtskib.

Det sjove er, at Outsite-brugere nogle gange kommer luskende og indrømmer, at de også er til andre rejseformer end vandring. OH VE OH SKRÆK! Jeg beroliger dem dog med, at jeg intet har imod long drinks, massage på stranden og populære turistmål - hvad skulle være dårligt ved det? Man lægger hjernen derhjemme og nyder ferien, hvor man slipper for madlavning, opvask, regnvejr og sengetider.

Men som i alle andre familier er vi ikke helt enige om feriens brug. Min kæreste nægter at sove i 3-mandstelte og ligge på stranden hele dagen. Det er ellers ting, jeg elsker ved forskellige ferieformer. Hun elsker til gengæld at slentre-shoppe, kigge på kedelige rester af sten og kirker. Det er ellers ting, jeg godt kan holde mig fra...

Glampingferie

Men hvad nu hvis jeg fortæller dig, at der er en mulighed for at kombinere det hele? Den mulighed hedder glamping og fremtidsforskeren, rejse-trend-bloggeren, direktør-fruen og fabriksarbejderen er alle sammen enige (åbenbart): glamping holder!

Det er en god blanding af et hotelværelse og et telt i naturen. Indvendigt finder du designmøbler eller lækre naturmaterialer, alt efter hvad du er til, eller hvilken pakke du har valgt.

glampingferie

Det er et kompromis, der passer de fleste:

Outdoor-elskeren:
- Man bor i naturen
- Man overnatter i telt
- Man laver mad udendørs

Hotel-elskeren:
- Man sover i en rigtig seng
- Der er ståhøjde
- Der er tørvejr og intet mudder
- Der er lækkert interiør
- Toilet!

B&B/Vandrehjems-elskeren:
- Fælleskøkken
- Sociale relationer
- Skranke
- Toilet!

Camping-elskeren:
- Opvarmet
- Bund/gulv
- ”Fortelt” (overdækket terrasse)
- Skranke
- Toilet!

Glamping er spået til at blive en megatrend over de næste år, da det er et ”rum”, man selv kan designe eller købe sig til. Der er noget for alle generationer, der er mulighed for pop-op events, det er bæredygtigt, det er luksus osv. osv.
Glamping er bestemt ingen nyhed, men det er som om alle kigger på alle for at se, hvem der tager det første rigtige skridt: En af dem er Nordisk!
Det var faktisk Nordisk, der inspirerede mig til en sommerferie, jeg sent glemmer!

Glamping med familien

”Det der? Det er jo ikke et telt! Det er et slot! 24 kvm.? Det er jo større end min første studiebolig!” Ordene vælter ud af min kærestes mund, og hun er ganske imponeret. Jeg har gået med tanken om, at sommerferien skulle spenderes i et Vanaheim 24 kvm. telt fra Nordisk, men min kæreste gider ikke sove i telt. Vanaheim fik dog bestemt et godkendt stempel, da vi slog det op derhjemme (på fællesarealet, for vores have er ikke stor nok. Det er i øvrigt den mindste model, teltet på 24 kvm. Den største er 40 kvm.). Min datter døber hurtigt teltet for sommerslottet og min søn... ja han er 6 måneder og kræver plads og pusleforhold.

glamping med familien

Kom i gang med glamping

Telt, ovn, sovegrej, spisegrej osv. Det hele løber selvfølgelig op, men det koster ikke meget mere end 14 dage sydpå (inkl. lommepenge). Fordelen her er dog, at du ikke har en brugt rejse til salg, når ferien er overstået. Du har et fantastisk telt, og du kan bruge det næste weekend eller næste uge. Bedst af alt: Du bestemmer lokationen. Det er meget billigere end et sommerhus, og udsigten skifter fra gang til gang. Du behøver ikke slå græsset og ordne haven, men bare nyde ferien fra dag et.

Vi finder en passende plads - med en 5-stjernet udsigt over søen. Udsigten havde kostet kassen på et hotel. Det tager ca. 10 minutter at sætte teltet op og god 30 minutter for indmaden. Resten af ugen slapper vi af og nyder udelivet med vores charmerende ”sommerhus” at gå ind i. Der kom lidt regn, men her sørgede Orland Camp Stove ovnen for, at hyggen spredte sig, og vi ”turde” godt gå udenfor, da vi nok skulle blive tørre ved flammerne.

Foruden at være tæt på naturen er det gode, at man kan køre ud og opleve området, nøjagtigt som en almindelig ferie. Vi tog på elg-safari, besøgte en kæmpe legeplads og handlede ind på vejen hjem. Hos Immelns Kanotcenter lejede vi en kano, som vi padlede rundt på søen i. Kanoen lå 1 meter fra teltet - klar til udforskning og leg.

i gang med glamping

Det virkede som en hyggelig tur i sommerhus med følelsen af at have været i naturen. Det var eventyr og luksus på en gang. Det er et koncept, som vi bestemt skal prøve igen denne sommer. Nu har vi jo alt udstyret.

Køb en Glamping-pakke
Hvis du vil afprøve glamping-konceptet, er der gode muligheder for det. Vi vender nu tilbage til Venedig og Camping Ca’Savio i Italien.
Her står Nordisk Village og Vanaheim-teltene klar til at modtage dig og din partner til en romantisk ferie i Venedig eller dig og din familie, til en spændende ferie ved stranden i Italien.
Teltene er fra 2 til 4 personer, og de er udstyret med rigtige senge, køleskab, service, fællesområde osv. Udenfor har I jeres egen overdækkede terrasse og adgang til fælleskøkkenet, hvor der lige ved siden af vokser krydderier, som I frit kan benytte i jeres madlavning. Men I kan også gå op på restauranten og spise og selv slippe for at lave mad.
Der er et stort pool-område og meget kort til stranden. Der går båd til selve Venedig, og der er få skridt til informationen og indkøbsmuligheder.

Info Camping Ca’Savio:

Antal telte: 10
Restaurant: 1
Kiosker: 3
Supermarked: 1
Legeplads: 2
Pool: 2
Strand: Ja

Nordisk Village:

Priser pr. dag: fra 484 kr.
Morgenmad: 82 kr.
Morgen- og aftensmad: 216 kr.

Se meget mere: https://www.casavio.com

Nordisk Vanaheim

Nordisk Vanaheim findes i to versioner: Stor og meget stor. Vi snakker ”lejligheder” på 24 kvm. og 40 kvm. svøbt i bomuld. Vanaheim 24, som vi testede, vejer ca. 100 kg. inkl. telt, pløkke/stænger og bund. Selvom det er et stort telt, så det ikke lang tid at slå op. Ca. 10 minutter for to personer, når man lige har prøvet det nogle gange.

Når Vanaheim står flot på pladsen, er det et trækplaste,r og vi måtte mange gange åbne teltet, så nysgerrige kunne kigge ind. Jeg forstår dem godt, for teltet ligner noget fra et eventyr.

nordisk vanaheim bomuldstelt

Indeklimaet er sublimt i forhold til andre teltmaterialer. Bomuld har en fantastisk evne til at kunne ånde, så du ikke oplever sauna inde i teltet - heller ikke når solen bager ned på jer. Lyset er også rigtig flot.
Bomulden er vandtæt. Lad dig ikke snyde af vandsøjle trykket på 360 (eller deromkring), da man ikke kan måle vandsøjletryk på bomuld. Vanaheim er tæt, og jeg har oplevet regn mange gange. Bomulden lukker sig, og vandet løber af.

Eneste minus ved Vanaheim er faktisk bardunen ved ind- og udgang. Denne skal man vende sig til, men indtil da rammer man den nogle gange. Den kan afhjælpes med en gren eller at spænde bardunen op til et træ eller lign. (altså ikke ned til jorden, som på nedenstående billede). Så er du til godt indeklima og flotte telte, så har du fundet det.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.