Hvordan er det derude lige nu? Vandring og friluftsliv Oktober

Vandring og friluftsliv i oktober er formidabel, da skoven skifter farve og efteråret mærkes. Temperaturerne er stadig til at holde ud, og kulden til at holde væk - for det meste.

vandring i oktober og efteråret

Vandring og friluftsliv i efteråret

Du skal ikke gå i hi endnu! Vandring og friluftsliv i efteråret og oktober er givtigt, både til øjet og sjælen. Dit 3-sæsoners grej holder statistisk set lidt endnu, men tjek selvfølgelig vejrudsigten før du tager afsted. Det er også på denne årstid at spindelvæv står smukt om morgenen. 

vandring i efteraaret

Huen og pandelampen

Det er nu huen, uldundertøjet og pandelampen skal frem. Et tynd uldhue kan være nok i starten af oktober, men i midt/slut er en lidt tykkere til natten anbefalelsesværdig. Uldundertøjet skal findes frem. Både til aftenen og natten. Pandelampen er uundværlig på denne årstid.

Beklædning

Foruden det lange uldundertøj og hue er det en god ting, med et varmt mellemlag (evt. let dunjakke eller striktrøje) og en skaljakke der tager vind og regn.

beklaedning og tøj til vandring i efteråret

Bålet i oktober

Det er nu du skal kunne dit bål. Bålet er vigtig som lys- og varmekilde, men da det kan være vådt og fugtigt, skal du vide hvordan man tænder bål i regnvejr. Det er også godt at vide, hvordan man laver varmegivende bål. Jo jo, alle bål er varme, men du kan lave effektive varmegivende bål, der reflekterer varmen hen på dig, i stedet for at fise til vejrs.

hygge og friluftsliv i efteraaret og oktober

Det skal du være opmærksom på

⁃ Begrænset dagslys. Du har ca. 10 lyse timer og du kan derfor have ca. 6-7 timers effektiv vandring (med pauser osv.).
⁃ Vær fremme ved lejren ca. 1 time før solnedgang. Så kan du nå at finde en plads til teltet og brænde til bålet. Det er også rart at orientere sig lidt, før mørket kommer. Vær senest fremme kl. 17.
⁃ Tjek altid vejrudsigten og pak rygsækken efter temperaturer og nedbør.

grej og udstyr til vandring i efteraaret

Fakta

⁃ Solopgang ca. 07:30
⁃ Solnedgang ca. 18:00
⁃ Middeltemperatur 9,4 C.
⁃ Nedbør 83,2 mm.
⁃ Soltimer 94,8

Kilde DMI.DK

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.