Faciliteter på shelterpladser

Der findes mange forskellige faciliteter på shelterpladser. Fra det primitive shelter og bålsted, til strøm, sauna og badefaciliteter. Vi ser på nogle af de ting, du kan finde på shelterpladser, som kan hjælpe dig til en bedre sheltertur.

faciliteter på shelterpladser

Toilet, vand og meget mere på shelterpladsen

Det er ikke så let at finde alle former for faciliteter. Du skal klikke ind på den enkelte plads, for at se hvad faciliteter et shelter har. Du kan spørge i div. fora eller se hvilke faciliteter der tilbydes på shelterpladser nær dig.

Dette er en del af vores E-Learning om shelters, men denne artikel er gratis for alle. Hvis du er interesseret i at lærer meget mere om shelters, så læs mere om vores E-Learning i bunden af denne artikel.

Faciliteter

- Shelter
- Brænde
- Bålsted
- Bålhytte
- Sauna
- Vandhane
- Toilet
- Bad
- Adgang fra vand
- Adgang fra vej
- Handicapvenlig
- Strøm

Brænde
Det er rigtig fedt når der er brænde på en shelterplads. For det første er skoven omkring meget pænere, fordi der ikke er skåret i/fældet træer og fuldstændig ryddet i skovbunden. For det andet fordi brændestakken som regel er overdækket og chancen for tørt brænde derfor er større.

Bålsted
Det er ikke alle steder der er bålsted, men det kan være tilladt at medbringe/lave et selv. Bålstederne er ligeså forskellige som shelterpladserne. Nogle er simple og primitive. Andre som pæne udekøkkener. Nogle har grillrist, andre er bare en cirkel af sten.

bålplads på shelterplads

Bålhytte
I perioder med dårligt vejr eller kulde, er shelterpladser med bålhytter virkelig geniale. I dårligt vejr, er du ikke strandet i shelteret, men kan i det mindste gå over i bålhytten og sidde i tørvejr. Nogle bålhytter og shelters er bygget sammen. De er hyggelige hvis man er flere på tur.

Sauna
Jeg har kun hørt om en shelterplads med sauna herhjemme og kun en i Sverige. Det er derfor sjældent, men det findes.

Vandhane
En af de ting, som jeg virkelig synes er luksus på en shelterplads, er vand. Vand vejer meget at slæbe med ud, så er der en vandhane, er jeg glad. Jeg ved dog at vandhaner er dyre (især hvis man skal grave en brønd), så det er klart at der ikke er vand på alle pladser.

vand på shelterplads

Toilet
Det er som regel muldtoiletter man møder, men der er også pladser med rigtige toiletter. På shelterpladser uden, skal du træde varsomt, hvis du går væk fra stien. Det er ikke alle der medbringer en spade at grave efterladenskaberne ned med.

Bad
På nogle shelterpladser er der bad. Ganske fint hvis man skal være der mange dage, men eller overlever man nok en weekend uden (det er jo ganske naturligt at være i naturen).

Adgang fra vand
Der ligger mange shelterpladser langs kysterne og her er der adgang for kano- og kajakfolket. Nogle pladser er endda fortrinsvis for folk der ankommer fra vand.

Adgang fra vej
Er du til bilcamping, så er der også shelterpladser til dig. Der ligger mange når vej og parkeringspladser og heldigvis da. Så kan man slæbe en masse tungt grej med, så man virkelig kan hygge.

Handicapvenlige
Det kan være svært at få kørestole frem i skovbunden, men der er heldigvis man der er handicapvenlige. Dette er tydeligt markeret på www.udeinaturen.dk

Strøm
På nogle pladser er der mulighed for strøm. For det meste skal du dog satse på en powerbank (batteri), hvis du skal lade mobil/tablet/computer eller bruge meget lys.

E-learning om shelters

Vi har startet vores helt nye E-learning op, hvor OutsiteX medlemmer gratis kan læse med. De første emner er: Bålet, shelters og hængekøjer. Mange emner følger herefter. Meld dig ind nu og læs allerede de første artikler…

Tilmeld dig lige her: https://www.outsite.dk/om-outsite/bliv-medlem-af-outsite

Dine fordele:

- Gratis vandreture
- Rabat i outdoorbutikker
- Rabat på kurser
- Rabat på vandreguides
- Lån gratis grej
- Læs +artikler
- Gratis foredrag
- Gratis kursus
- Gratis vandreguides
- Gratis workshops
- Gratis E-learning

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.