Forskellige sheltertyper

Originalt shelter

Det mest almindelige shelter er i sit standarddesign genialt. Det er designet til at kunne få varme fra bålet, helt ind i shelteret. Tagets konstruktion er der også tænkt på. Dette design gør, at varmen bliver inde på grund af den skrå konstruktion fortil.

Standard shelter i rundtømmer

På en vinteragtig tur lykkedes det os at hæve temperaturen i et standardshelter fra -7 C til +25 C øverst i shelteret. Bålet var designet til at reflektere varmen ind, og vi havde stablet brænde og sten op, så dette også hjalp på refleksionen. Vi fyrede ikke hele skoven af, tværtimod. Med et lidt mindre bål kan man hæve temperaturen ca. 10 C i bunden. Dette hjælper selvfølgelig rigtig meget og kan betyde, at man kan sidde ganske behageligt.

Du kan allerede nu læse om forskellige båltyper, der er gode til shelters. Klik her og læs vores E-learning om bål...

Denne artikel fortsætter for x-medlemmer. Log ind, og læs artiklen hvis du er medlem.

Artiklen fortsætter for medlemmer. Som medlem får du gratis friluftskurser, gratis vandreture, E-learning og meget mere Meld dig ind lige her: Bliv OutsiteX medlem og læs artiklen med det samme!

De 8 forskellige typer af sheltere er der altså fordele og ulemper ved. Vigtigst skal et shelter yde ly og kunne varmes op. Det er desværre et fåtal af shelters, der er designet til at kunne varmes op. I næste artikel i serien om sheltere, ser vi på "Shelter-angst".

E-learning

Vi har startet vores helt nye E-learning op, hvor du med det rette medlemskab kan læse med. De første emner er: Bålet, shelters og hængekøjer. Mange emner følger herefter. Meld dig ind nu og læs allerede de første artikler…

Tilmeld dig lige her: https://www.outsite.dk/om-outsite/bliv-medlem-af-outsite

Dine fordele:

- Gratis vandreture
- Rabat i outdoorbutikker
- Rabat på kurser
- Rabat på vandreguides
- Lån gratis grej
- Læs +artikler
- Gratis foredrag
- Gratis kursus
- Gratis vandreguides
- Gratis workshops
- Gratis E-learning

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.