Begynderguide til shelterudstyr

Der er rigtig meget udstyr til shelterture og friluftsliv. Det er kompakt, vejer ikke meget og mest af alt lavet for at gøre din tur meget bedre. Der er alt fra primitivt grej til luksusudstyr. Det hele er selvfølgelig tilladt og du skal gøre dine ture til dine egne.

begynderguide til shelterudstyr

Hvad skal jeg have med på sheltertur?

Nogle gange kan der godt være “religioner” inden for friluftsliv. Nogle synes at man skal lave alt udstyr selv og andre går op i vægt. Der er folk der kan fylde et helt shelter med grej og så er der typen der kommer med en afkortet tandbørste og tyndt liggeunderlag.

I denne guide kommer jeg med forslag som jeg har set virke for mange der dyrker friluftsliv. Jeg prøver også at sprede udstyret ud fra primitivt til luksus. Denne guide ser også på udstyr der er designet til shelterbrug og friluftsliv, og vi går nu væk fra madrasser og dyner. Men det kan jo være at du stadig beholder nogle af de ting, du har derhjemme. Du kan måske også låne noget grej, før du beslutter dig for at købe, eller købe brugt udstyr.

Jeg kommer ikke ind på producenter eller typer af grej. Det gør jeg først senere i E-learning om shelter.

Denne artikel fortsætter for x- og U-medlemmer. Log ind og læs artiklen hvis du er medlem.

Artiklen fortsætter for medlemmer. Som medlem får du gratis friluftskurser, gratis vandreture, E-learning og meget mere Meld dig ind lige her: Bliv OutsiteX medlem og læs artiklen med det samme!

Grejlister

Man kan lave en grejliste med alt sit grej, sat i system. Dette gør det let at overskue hvad man egentligt har. Det gør det også let at overskue, om grejet skal plejes, repareres eller udskriftes. Vigtigst af alt er en grejliste let at lave en pakkeliste ud fra.

Se hvordan man laver en pakkeliste her...

Pakkelister

Du kan finde inspiration i andre frilufstmenneskers pakkelister. Læs dem igennem og se hvad andre tager med på tur.

Se en masse pakkelister her...

I næste uge ser vi på hvordan man planlægger en sheltertur.

E-learning

Vi startede i 2020 vores helt nye E-learning op, hvor OutsiteX og U medlemmer gratis kan læse med. De første emner er: Bålet, shelters og hængekøjer. Mange emner følger. Meld dig ind nu og læs allerede de første artikler…

Tilmeld dig lige her: https://www.outsite.dk/om-outsite/bliv-medlem-af-outsite

Dine fordele:

- Gratis vandreture
- Rabat i outdoorbutikker
- Rabat på kurser
- Rabat på vandreguides
- Lån gratis grej
- Læs +artikler
- Gratis foredrag
- Gratis kursus
- Gratis vandreguides
- Gratis workshops
- Gratis E-learning

https://www.outsite.dk/om-outsite/bliv-medlem-af-outsite/gratis-medlemskab/sign-up

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.