Planlæg en sheltertur

Før du tager afsted, skal du have nogle gode råd med på vejen. Det skal du, uanset om du bare skal ud på en hurtig hyggetur, en weekendtur eller en længere vandretur. En pakkeliste er altid en god idé, men det ser vi på i næste kapitel. Maden er også et kapitel for sig.

planlæg sheltertur

Hvad skal jeg tænke på, når jeg skal på en sheltertur

Der er én bestemt ting, der er meget vigtig. Den skal stå øverst på din liste. Tager du bilen ud til et shelter, gør det ikke så meget, men ellers er det slet og ret: Gør dig klart, hvor du finder en alternativ overnatning.

Alternativ overnatning

Medmindre du har booket en shelterplads, kan du aldrig være sikker på, at pladsen er ledig. Derfor er det utroligt vigtigt, at du har en alternativ overnatningsform med. Det kunne være:

Telt
Hængekøje
Tarp
Tentsile

Overnatningsmuligheder afhænger selvfølgelig af, hvad du kan have i rygsækken, i kanoen/kajakken, på cyklen osv.

alternativ overnatningsmuligheder shelterture

Jeg har set skræmmeeksemplet på at have glemt anden overnatningsform:

En familie på 2 voksne og 2 børn kommer padlende til shelterpladsen. Kl. er 14, og der er fuldt booket, så de må padle videre. De er i et område i Sydsverige, hvor der ikke er langt mellem shelterne, men det er højsæson, så alt er optaget. ALT. De forsøger at padle sydpå og forsvinder bag en pynt. Da klokken er 20 om aftenen, kommer de retur og har stadig ikke fundet et ledigt shelter. De forsøger nu at padle nordpå, men her er ikke mange pladser. Mange kanoer er padlet videre nordpå fra os, da pladsen her var optaget kl 13. Jeg håber, at familien fandt et sted.

Der er ingen tvivl om, at denne dårlige oplevelse kan have fået dem til at droppe ferien, og de vender måske aldrig tilbage til friluftslivet. Men tænk på det… have to børn med på tur og ikke kunne finde ly for natten… sulten der melder sig, og trætte unger der ikke magter mere. Ja, og en partninger, der måske synes, at I skulle have taget til Spanien...

Denne artikel fortsætter for X- og U-medlemmer. Log ind, og læs videre.

Artiklen fortsætter for medlemmer. Som medlem får du gratis friluftskurser, gratis vandreture, E-learning og meget mere Meld dig ind lige her: Bliv OutsiteX medlem og læs artiklen med det samme!

Nu er du ved at være rustet til en sheltertur, og vi kommer snart til øvelsen "første shelterovernatning". Først skal vi dog se på bookning af shelters og tips og tricks til, hvordan du finder ledige shelters.

E-learning

Hvis du er OutsiteX og OutsiteU medlem, er det en del af dit medlemskab, at du kan læse med i Outsites E-learning. Her finder du blandt andeyt emner som: Bålet, shelters og hængekøjer. Mange emner følger herefter. Meld dig ind nu, og læs allerede de første artikler.

Tilmeld dig lige her: https://www.outsite.dk/om-outsite/bliv-medlem-af-outsite

Dine fordele:

- Gratis vandreture
- Rabat i outdoorbutikker
- Rabat på kurser
- Rabat på vandreguides
- Lån gratis grej
- Læs +artikler
- Gratis foredrag
- Gratis kursus
- Gratis vandreguides
- Gratis workshops
- Gratis E-learning

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.