Nyt bookningssystem til sheltere

Nyt bookningsystem af sheltere og lejrpladser skal gøre søgning og bookninger lettere og samtidig skabe mere plads til brugerne af friluftslivet i Danmark. 150 nye shelters kan nu bookes til dig, dine venner og familie.

book en shelter

Book en shelter

Naturstyrelsen lancerer et nyt system til bookning af shelters og lejrpladser. De åbner også for, at flere grupper nu kan booke overnatninger på samme shelterplads - hvis der er plads. Der er også røget 150 sheltere mere i puljen, så man nu kan booke mange flere shelters, end man før har kunnet. Større grupper, foreninger o.s.v. kan booke 1 år ud i fremtiden og private 3 måneder. Et blik i systemet viser dog, at det allerede kan være svært at finde et ledigt shelter, fordi de allerede er booket af dem med 1 års fortrinsret... øv!

Er det godt at booke en shelter?

Systemet tager desværre stadig ikke hensyn til, om du dukker op eller ej. Outsite har kørt en lille statistik på, om folk dukker op, når de har booket, når vi har været ude. 9 ud af 10 dukkede aldrig op... Det er ikke særligt godt. Måske man skulle have set på dette, før man lavede et nyt system?

Miljøminister Lea Wermelin og Friluftsrådet er enige om, at det er godt, at 2/3 af alle shelters nu kan bookes. De mener også, at der stadig er plads til spontanitet, da man jo bare kan sætte en tarp op og overnatte i skovbunden. Er du enig i det?

Shelterundersøgelse 2022 - artikler

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.