Leave No Trace Basic

Leave No Trace har lavet nye guides, der er lette at følge. Leave No Trace Basic er lavet til dig der er ny i friluftslivet, og gerne vil have gode oplevelser i naturen.

leave no trace basic

Efterlad kun fodspor guide

Velkommen til friluftslivet! Nu hvor du er her, får du her invitationen til, at bevare steder og oplevelser i naturen, smukke og rene. Folk valfarter til naturen som aldrig før, og det er derfor vigtigere end nogensinde, at vi alle er med til at bevare naturen som den er.

Formår før du går

Søg på de steder du skal besøge, på internettet, eller kontakt det lokale turistbureau. Det er vigtigt at du kender stedets veje/stier, lokale vejrudsigt og faciliteter undervejs.

Medbring alt det vigtige: Mad, vand og en affaldspose

Medbring det sikre: solcreme, ekstra varm trøje, førstehjælpsudstyr, regntøj og et kort.

Skralde-snak

Ompak og pak ud. Medbring al dit skrald fra naturen, eller smid det ud i en skraldespand undervejs.

Medbring også din bananskrald, æbleskrog og nøddeskaller. Disse kan også tage år at forgå i naturen. Husk derfor også at tage dette med hjem fra naturen, eller smid det ud i en skraldespand undervejs.

Husk at madrester tiltrækker dyr, og værre skadedyr.

Party-pøller

Efterladenskaber efter dyr, eller sagt på en anden måde; hundelorte, er hverken godt for dyr eller mennesker, kan lede til invasive arter, til forurening af vand, planter og dyr, og skade de dyr, der ellers kalder naturen deres hjem.

Hvis du skal træde af på naturens vegne, og toilettet er lukket (eller ikke lige i nærheden), så gå 70 skridt væk fra mennesker, stier og vand, grav et hul i jorden, eller tag en skraldepose frem, og træd så af heri. Dit toiletpapir medbringer du - det forgår ikke! 

Se i øvrig her, hvordan man skide i skoven: https://outsite.dk/tips-og-tricks/laering-om-friluftsliv/toilettet/904-hvordan-man-skider-i-skoven-og-paa-vandreture 

Sammen med naturen

Vi er allesammen interesseret i naturen, og vi må alle være her. Vi er måske mange, men det skal ikke forhindre os i at smile. Smil til dem du møder på din vej. Et smil kan løse de fleste udfordringer!

Se hele guiden herunder

hvordan du nyder naturen

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.