Aprilsnar - Naturen lukker

Dette var selvfølgelig en aprilsnar, men dog en "seriøs" en af slagsen. Personer og udtalelser er fiktive, men skrald og vilde dyr i naturen, som "generer" mennesker, er desværre sand.
Artiklen: Naturstyrelsen lukker naturen fra i dag. Grundet alt for meget skrald, slid på vandreruterne og manglende covid-afstand mellem dyr og mennesker.

naturen lukker

Naturen lukker

Det er med sorg at vi må meddele at naturen lukker. Ordene kommer fra Henrik Klov Hjort, kommunikationsrådgiver og specialkonsulent i Naturstyrelsen. Outsite nåede lige at fange Henrik, før påskeferien startede:

Hvorfor lukker naturen?

“Naturen lukker fordi der er alt for meget skrald. Folk kan simpelthen ikke finde ud af at tage deres skrald med ud. Desuden er der for meget slid på vandreruterne, og det (sliddet, red.) kan medføre permanent skade. Derudover holder mennesker og dyr ikke nok afstand. Vi kræver 2 meter som minimum”.

Hvor lang tid gælder restriktionerne?

“Som et forsøg vil det gælde fra 1. april til 1. maj”.

Har det i virkeligheden noget med alt for mange vilde dyr i naturen? Der har jo på det seneste været klager, især fra DGI-medlemmer i stramt lycra på MTB, der ikke mener, at der skal være vilde dyr i naturen?

“Det er da klart at det også, har haft indflydelse på beslutningen. Især vilde køer kan skræmme midaldrende mænd. I det hele taget, er jeg som sådan enig i, at dyr skal lærer, ikke at stå på de mange MTB ruter. Derfor vil vi også bruge perioden, til simpelthen at fjerne, så mange dyr vi kan, fra naturen”.

mtb bange for dyr

Har Naturstyrelsen tænkt på konsekvenserne i at lukke naturen? Den mentale folkesundhed? Og har I tænkt over hvilke konsekvenser det har for dyrene? Vil vi i virkeligheden opleve en ny “Mink skandale”, bare med langt større dyr?

“Naturen står ikke på mål for mental folkesundhed. Vores job er at holde naturen sund, ikke mennesker. At der ryger en ko og en hjort her og der, er opvejende for, at folk kan dyrke deres motion på MTB”.

Er der nogle der stadig har adgang til naturen?

“Ja! Vi har besluttet at give adgang, til personer med Corona-pas. Er man vaccineret kan man derfor godt nyde en tur i naturen. Det gælder på alle Naturstyrelsens arealer”.

Outsite har også talt med Miljøminister Lea Wermelin:

Er der politisk opbakning til beslutningen, og kan den enkelte kommune ophæve restriktionerne?

“Jeg har desværre ikke tid til at svare. Min mand og jeg skal ud at køre MTB”.

Således slukker denne artikel altså med de nedslående ord, at naturen i den næste måned er lukket. Vi ville have spurgt om heste og ryttere i fremtiden, vil have adgang til naturen, da disse jo også kan betegnes som vilde dyr.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.