Pakkeliste til vandretur på Hallandsleden

Pakkeliste og Dagbog fra Hallandsleden

Pakkeliste til og dagbog fra en vandretur på Hallandsleden med hængekøje. Turen går til Varberg og Viddinge som man kan komme til med det offentlige. 

pakkeliste til hallandsleden 

Dagbog fra Hallandsleden

Vi, Morten og jeg, tog afsted lørdag d. 7 november 2015 klokken 0700 om morgenen fra Hillerød S-tog station.
Herfra gik rejsen til Helsingør og derfra med færge til Helsingborg. Øresundstoget tog os nord på til Varberg, hvor vi tog et lokaltog til Viddige. Rejsetid ca. 4 timer med nogen ventetid.

I Viddige var der mulighed for at supplere lidt i købmanden, men vi kom hurtigt videre.

Turen til Stättared

Vi startede på ruten ca. 1130 og gik flere timer over bakker, igennem mose og enge for ca. Klokken 16, at nå frem til shelteren – en tur på 15 km. Jeg startede turen med ikke at have bundet støvlerne stramt nok, hvilket resulterede i, at jeg fik en vabel på hver hæl – så var vi ligesom igang.

Som angiver var der shelter og senere fandt vi ud af, at der også var brænde. Det er et skønt sted med en dejlig beliggenhed. Mulighed for at svømme om sommeren og vandet var så rent, at vi kunne drikke direkte af søen.
Vi fik hurtigt gang i et bål og gik dernæst igang med at sætte vores køjer op. Senere omkring klokken 18 ankom 6 svenskere som skulle lørdags hygge i shelteret med brætspil osv.

Vi tog ikke meget notits af hinanden og vi gik i seng kl 21, lige som det skulle til at regne.
Natten forløb ganske fin, vågnede et par gange da tarpen slog imod, men de hjemmelavet pløkker og knob holdt fint.
Søndag vågnede vi samtidig, noget over klokken 07. Morten sov fint men vågnede op til en støvle som var fyldt med vand. En pose om sokken og han var videre.

Det tog lidt tid at pakke køjen og tarp mv sammen og vi kom afsted 0745. Morgenmaden spiste vi godt 1½ time senere i et lille skovstykke.

Idag skulle vi gå til Äskhult, 13 km jf kortet. Det tog os 5 timer at gå! Der var mange bakker, mange! Våde enge og moser. Ikke nok til støvlen kom under vand, men nok til at man skulle passe på, ikke at få en våd sok.
Dagen forløb fin, ligesom lørdag havde vi skønt vejr at gå i. Kun iført en uld T-shirt og en langærmet skiundertrøje, holdte jeg varmen.

Vi var trætte da vi nåede frem til shelteret ca. Klokken 14. Et fint tidspunkt årstiden taget i betragtning. Vi fik hurtigt lavet bål og begyndte at tører sokker og støvler.

Shelteret lå langt fra lige så skønt som det første, men vi havde det for os selv. Der var dog mange familier som kom forbi og spurgte til os. Samt lige ved lå en mindre vej, som blev brugt et stykke ud på aftenen.
Kortet angav at der var toilet, hvilket der også var, men det var aflåst.

Ligesom første nat, skulle vi også nu have blæst og regn. Da jeg fik lagt mig i køjen sprang min ridgeline og jeg måtte ligge lidt mere fladt.

Jeg sov nogen timer med et par vågne øjeblikke for at se om det hele nu stod som det skulle. Blæsten rev i tarpen og bardunerne.
Jeg vågnede 0250 og så at der på indersiden af tarpen var dråber, som faldt ned på mig, tarpen havde jeg dertil sat for høj så det regnede lidt ind på mig. Jeg kapitulerede til sidst og lagde mig i shelteret, hvor jeg fik en skønt natssøvn.
Morten havde igen sovet skønt, dog var mange, hvis ikke alt hans udstyr våd eller fugtigt.

Mandagen, den sidste og korteste dag, skulle vi kun gå 9 km. Vi var ømme i fødder og ben efter bakkerne og håbede på bedre terræn forude – det fik vi.
Ruten frem mod byen Fjärås var på gode stier og vi nærmede os hastigt by igen. Vi gik de 9 km på lidt over 2 timer uden større pauser.

Fra byen tog vi en bus til Kungsbacka og Øresundstoget sydover mod Danmark. 

Pakkeliste til Hallandsleden

Sovesystem

Vægt

Brugt

Kommentar

Sovepose

1170

X

Need

Hængekøje

890

   

Tarp

Teleskopstænger (2 stk)

525

600 gr.

 

X

 

Need

Liggeunderlag (Xtherm) Ialt

520 gr.

3705

X

Need

Rygsæk

     

Genstand

Vægt

Brugt

Kommentar

Kajak 75L

3300 gr

X

Need

 

Spise:

Genstand

 

Vægt

 

Brugt

 

Kommentar

Windboiler

432 gr

X

Need

Gas ( 1 stk) Tallerken Spork

Kop

50 gr

X

Need

Diverse:

     

Genstand

Vægt

Brugt

Kommentar

Vandflake, 1 L

179 gr.

X

Brugt dagligt

Optænding, æske

Optænding, æske

25 gr.

25 gr.

X

X

Brugt 1 gang

Brugt 1 gang

Varmt undertøj Pandelygte

 

73 gr.

 

X

 

Nødvendig om aftenen

Dis sprit

68 gr

X

Brugt dagligt

Kuglepen

8 gr.

X

Markere på kortet

Tandbørste

20 gr.

X

Brugt jævnligt.

1-hjælp

1-hjælp

263

263

-

-

En del af fast inventar

En del af fast inventar

Fiber jakke til aften. Tændstikker

 

6 gr.

 

X

 

Brugt dagligt.

Regntøj Kamera

batteribank og kabler

1080 gr.

-

Blev ikke brugt.

Se mange flere pakkelister her: https://www.outsite.org/pakkeliste-til-vandretur 

Pakkelisten er en del af konkurrencen om at vinde en Nordisk Oscar -10 vintersovepose. Vil du selv deltage så indsend din pakkeliste eller grejliste til: christian(snabel a)outsite.org. Konkurrencen løber i november.