Sommertur for børn - Höga Kusten

Sommertur for børn i Höga Kusten

Sommertur med børn

Höga Kusten ligger i Midtsverige og er helt fantastisk smukt. Vi har en hytte som base og kan overnatte i telt. Vi skal bl.a. besøge dalen/klippen hvor Ronja Røverdatter er optaget (hvor borgen var delt i to), vandrer op på toppen af et fjeld, og nyde udsigten heroppe fra, overntte på en strand med shelter, bade i sø og hav, på dagsvandreture og meget meget mere.

Vi plejer at lave fællesmad, som vi aftaler når vi ankommer. Det er virkelig hyggeligt og bålmaden mager fantastisk. Børnene leger og de voksne hygger. Vi laver bål, snitter o.s.v. når vi er i lejren. Skulle det regne en dag, har vi de hyggelige hytter. Vi kan også besøge Naturkompagniet der har Fjällräven outlet og Gränsfors Bruk, der ligger i området.

Du kan læse om vores vandretur på Höga Kusten her... (side 78)

Dage og transport

Transportdage er (forslag):

- Tur: søndag den 30/06
- Retur: Lørdag den 06/07

Det tager ca. 12-14 timer at kører til Höga Kusten. Man kan tage offentligt transport, og aftale afhentning eller fælleskørsel i bil. Jeg sender meget mere info i foråret, hvor vi også holder et online møde og møder hinanden.

Dagene:

- Søn-Man: Ankomst og lejrslagning.
- Tir: Dagstur i området.
- Ons: På toptur (300 m.o.h) til en fantastisk hytte med 360 graders udsigt.
- Tors: Vandretur til stranden med shelter hvor vi kan bade og overnatte.
- Fre: Til Ronja Røverdatters klippe/Naturkompagniet.
- Lør: Besøg Gränsfors Bruk (ligger på hjemvejen) og hjemkørsel.

Vi kan altid rykke rundt på dagene alt efter vejret. Når vi er i lejren hygger vi med aktiviteter, bål, fællesmad, badning i søen o.s.v.

guidet vandretur island

Sikkerhed

Outsite har altid satellit-sendere med i fjeldet. Vi benytter Garmin InReach der har to-vejskommunikation. Det gør at vi 24 timer i døgnet, kan tilkalde helikopter, hvis andet ikke er muligt. Det gør også at vi kan sende SMS hjem (også selvom der ikke er noget galt), kan få dagens vejrudsigt og at folk hjemmefra kan følge vores tur direkte på et kort. Dette bruger vi hvis der ikke er mobilsignal.

Lån udstyr

I kan låne det udstyr, I mangler gratis af Outsite. Når du tilmelder dig turen, kan du skrive til turleder.

vandretur island

Vandring med børn

Det er let at vandre med børn. De har meget bedre kondition end os voksne og kan gå meget længere uden pause. De skal dog liiiige ind i vandretempoet, hvor "skal vi ikke snart have pause" og "hvornår er vi der" er gentagne spørgsmål. 
Forældre skal slæbe på lidt mere (mad osv.) end på en solovandretur, men børn kan altså også bære noget. Et barn på 7 år kan slæbe følgende i fjeldet: liggeunderlag, sovepose, en kniv/pandelampe/diverse, en bamse, og lidt snacks er intet problem (det bliver bedre og bedre med alderen). De kan nok også slæbe dagens mad selv.

Du kan læse meget mere om børn og friluftsliv i vores gratis magasin. Fra udgave 11 og frem har vi en børnesektion om test af grej til børn, gode råd, vandreture med børn og meget mere. I kan læse dem her: https://issuu.com/outsite.org 

Pris:
Pris pr. person 1.000 kr.

Dine udgifter

Herunder er et eksempel på dine udgifter:

- Bil tur/retur Höga Kusten ca. 1800 kr. (afhængig af bilmodel)
- Morgenmad, frokost og aftensmad ca.: 140 kr. pr. dag (for 1 voksen + 1 barn)
- Lidt lommepenge men det er ikke meget. Vi kan ikke bruge penge ude i fjeldet, så det er et billigt sommereventyr for familien

Praktisk Information

Start dato og tid 01-07-2024 15:00
Slut dato og tid 06-07-2024 13:00
Max Pladser 25
Registered 17
Tilgængelige pladser 8
Pris DKK1,000
Lavet af Christian Milbo
Kategorier Sommervandreture