Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Vandreture

Vandretur i Lapland

Turen er ændret fra Svensk Lapland til en vandretur i Norges Vildmark. Vi besøger et område der er lig det vi ville besøge i Sverige. Dette grundet Covid-19 og myndighedernes anbefalinger, som Outsite selvfølgelig følger. Vi får en fortræffelig tur.

Kom med og oplev vildmarken - altså den ægte vildmark. Vi vandrer i et område hvor der ingen hytter er, ingen vandreruter, ingen andre end os. Landskabet og dyrelivet er fantastisk og fuldstændigt uspoleret og vandet drikker vi direkte fra søer og fos. Kort sagt er dette et helt unikt eventyr.

Skal du med helt ud i vildmarket på fjeldet?

Der findes mange steder med vildmark i Lapland, men intet sted som dette. Gennem ekspeditioner har vi sammensat denne rute, hvor du oplever fantastiske udsigter, den rå natur, flotte fjelde og vandring i særklasse. Der er ingen vandreruter i Nationalparken og der er ingen hytter. Vi møder derfor ingen andre mennesker derude, og kan nyde stilheden og vildmarken. Vi skal gå efter kort og kompas (du behøver ingen erfaring), for her er ingen anlagte ruter, varder eller andet - kun ren og uspoleret natur. 

vildmarksvandretur

Ruten

Vi starter med en flot bådtur fra Ritsem, over søen Akkajaure, hvor vi har udsigt til Laplands Dronning, gletscheren Akka. Vi går kort af Padjelantaleden, men herefter går vi ud i den ægte vildmark. Vi skal overnatte i 1000 m.o.h med udsigt til Kebnekaise og Akka samt en meget stor sø. Vi skal vandre i flotte dale med store fjelde på begge sider. Vi får halvejs en spændende tur på en karm, hvor vi har udsigt langt ind i Norge og kan se fjelde så langt øjet rækker. Vi skal gå på snefaner og i højden (så vi får ingen myg). Vi ender tilbage ved båden som vi tager tilbage til Ritsem (man kan også tage helikopteren, der ikke koster meget mere. Dette er også en meget flot tur).

Vi vandrer ca. 10 km. om dagen og har indregnet overligger dag (som vi kan bruge ved dårligt vejr eller til en toptur). Vi har masser af tid til at undersøge de områder vi kommer til, og har også tid til topture (op på fjeldet og nyde udsigterne). Vi har ca. 10 km. der er pionertur, men her kender vi ruten ud fra andres beretninger.

Ved tilmelding modtager du en bekræftigelse. Herefter modtager du info om betaling, kompendium, rute osv.

vandretur med rygsaek

Kompendium

Du modtager vores kompendium om fjeldvandring og ruten ved betaling. Kompendiet indeholder gode råd om pakkeliste/grejliste, vejret i Lapland, gode råd til vandring i fjeldet og meget meget mere. 

Lån udstyr gratis

Outsite har en grejbank, hvor du gratis kan låne udstyr, når du er tilmeldt et kursus. Vi har Lowe Alpine rygsække (til begge køn), Jetboil gasbrændere, Liggeunderlag fra Sea To Summit, telte, hænekøjer og meget mere. Eneste vi ikke udlåner er soveposer.

Kontakt turleder og lån udstyr!

Pris

0 kr. OutsiteX medlemmer. Medlemskab koster 999,- Læs mere om OutsiteX her...
1000 kr. Outsite+ medlemmer. Medlemskab koster 199,- Læs mere om Outsite+ her...
1400 kr. Ikke-medlemmer.

Sikkerhed

Outsite har altid satellitudstyr med, så vi kan kontakte myndigheder, skulle vi være uheldige. Vi har også sikkerhedsudstyr og førstehjælp med. Vi modtager advancerede vejrudsigter under hele turen. Du har mulighed for at modtage og sende beskeder under turen, skulle du have behov. 

Se video

Se videoen fra en tidligere tur i Lapland.

Din turleder er:

Christian Milbo
Christian har mange års fjelderfaring og erfaring i at planlægge og udføre fjeldvandringer i Lapland, Tatra, Island og Grønland.

Dine udgifter

Du står selv for transportudgifter og proviant. Vi hjælper selvfølgelig gerne og sørger for at vi alle bestiller, så vi sidder sammen i toget (såvidt muligt). Dine udgifter ser cirka sådan ud:

Tog København H – Gällivare t/r: ca. 2500 SEK
Bus Gällivare Ritsem t/r: 500 SEK
Båd Ritsem – Vaisaluokta t/r: 500 SEK
Proviant under turen og andet klarer du også selv.

vandretur padjelanta nationalpark

Når vi nærmer os dato for afgang sender vi kompendium og kursusmateriale. Du er også meget velkommen til at kontakte din turleder og få råd og vejledning om hvilket udstyr du skal have med, eller råd til hvad du skal købe af nyt udstyr. Husk at du kan låne udstyr gratis af Outsite.

Praktisk Information

Start dato og tid 26-07-2020 10:00
Slut dato og tid 08-08-2020 17:00
Max Pladser 10
Registered 10
Tilgængelige pladser 0
Pris 1800,-
Lavet af Christian Milbo
Kategorier Vandreture
Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
Friluftsland
Aclima
Pro-Outdoor
Nordisk Outdoor
B-Wild outdoorbutik
Teva vandresandaler
Eventyrsport
MSR Outdoorudstyr
SpejderGEAR
YETI soveposer og jakker
Friliv outdoorbutik
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

Follow Us