Vandretur på Kungsleden

Vandretur på Kungsleden

Sommervandretur i Lapland

Kungsleden er en vandrerute i Nordsverige, der tager os fra Abisko til Kebnekaise Fjeldstation. Turen er forholdsvis let fjeldvandring, så der kræves kun almindelig kondition. Undervejs skal vi nyde brusende og flotte elve, bjergtagende fjelde, enorme udsigter og unik vandring i Lapland. Desuden vil vi opleve dyrelivet og en natur, der er så ren, at vi kan drikke, direkte fra elve og søer.

Eventyret starter allerede med transporten, hvor vi skal opleve nattoget fra Stockholm til Abisko (læs mere under "Dine udgifter"). Vi skal også opleve at sejle i en sø samt flyve i helikopter - en tur du aldrig vil glemme. Og bare rolig! Vi taler ikke om et eventyr til 30.000 kr. Faktisk bliver turen kun ca. 8700 kr. alt i alt.

vildmarksvandretur

Ruten

Vi starter i Abisko Nationalpark og bevæger os sydpå. Nationalparken er enormt smuk og fjeldene tager i mod os ved at trone smukt i det fjerne. Snart står vi midt i det hele, og vandringen tager os til uforglemmelige steder og fantastiske udsigtspunkter. Din guide kender området, så vi tager små afstikkere her og der for at få den bedste og smukkeste rute muligt. Vi ender ved Kebnekaise, Sveriges højeste fjeld.Vi vandrer ca. 10-15 km. om dagen og har indregnet overliggerdag (som vi kan bruge ved dårligt vejr eller til en toptur). Vi har masser af tid til at undersøge de områder vi kommer til, og vi har også tid til topture (op på fjeldet og nyde udsigterne). Ved tilmelding modtager du en bekræftigelse via mail. Ca. april/maj kigger vi på togbilletter og tager et onlinemøde, hvor vi kan hilse på hinanden og tale om turen.

vandretur med rygsaek

Kompendium

Du modtager vores kompendium om fjeldvandring og ruten ved betaling. Kompendiet indeholder gode råd om pakkeliste/grejliste, vejret i Lapland, gode råd til vandring i fjeldet og meget meget mere. 

Lån udstyr gratis

Outsite har en grejbank, hvor du som X-medlem gratis kan låne udstyr, når du er tilmeldt denne tur. Læs mere om det i vores regler for lån af udstyr. Vi har Lowe Alpine rygsække (til begge køn), gasbrændere fra Jetboil, liggeunderlag fra Sea To Summit, telte og meget mere.

Kontakt Outsites turleder, hvis du vil låne udstyr.

Pris

Pris pr. person: 3000 kr.

Sikkerhed

Outsite har altid satellitudstyr med, så vi kan kontakte myndigheder, skulle vi være uheldige. Vi har også sikkerhedsudstyr og førstehjælp med. Vi modtager advancerede vejrudsigter under hele turen. Du har mulighed for at modtage og sende beskeder under turen, skulle du have behov. 

Se video

Se videoen fra en tidligere tur i Lapland.

Din turleder er:

Christian Milbo
Christian har mange års fjelderfaring og erfaring i at planlægge og udføre fjeldvandringer i Lapland, Tatra, Island og Grønland.

Dine udgifter udover

Du står selv for transportudgifter og proviant. Vi hjælper selvfølgelig gerne og sørger for, at vi alle bestiller, så vi sidder sammen i toget (så vidt muligt). Transporten i sig selv er en oplevelse; Toget er med sovevogne og restaurant. Når vi vågner, kommer fjeldene nærmere og nærmere, og det smukke syn nyder vi fra morgenmaden i restaurantvognen. Togturen er hyggelig, og vi lærer hinanden at kende, og kan tale om vores vandretur. Derudover skal vi sejle på Alesjaure, hvor vi nyder udsigten til fjelde på begge sider. Ydermere skal vi flyve helikopter fra Kebnekaise til Nikkaluokta. En tur, du aldrig vil glemme. Smuk og uforglemmelig. Kort sagt skal vi til lands, til vands og i luften.

Dine udgifter ser cirka sådan ud (med forbehold for kursændringer o.s.v.):

- Tog København H – Abisko t/r: ca. 3000 kr.
- Båd Alesjaure: 300 kr.
- Helikopter Kebnekaise - Nikkaluokta: 700 kr.
- Bus Nikkaluokta - Kiruna: 200 kr.
- Proviant under turen ca. 100 kr. pr. dag
- Lommepenge men det er ikke meget. Vi kan ikke bruge mange penge ude i fjeldet, så det er et billigt sommereventyr på alt i alt ca. 8700 kr. for 10 dage. 

vandretur padjelanta nationalpark

Når vi nærmer os dato for afgang, sender vi kompendium og kursusmateriale. Du er også meget velkommen til at kontakte din turleder og få råd og vejledning om, hvilket udstyr du skal have med, eller råd om hvad du skal købe af nyt udstyr. Husk, at du som deltager på denne tur kan låne udstyr gratis af Outsite. Læs mere om det i vores regler for lån af udstyr.

Praktisk Information

Start dato og tid 20-07-2023 10:00
Slut dato og tid 30-07-2023 17:00
Max Pladser 35
Registered 33
Tilgængelige pladser 2
Pris DKK3,000
Lavet af Christian Milbo
Kategorier Vandreture