fbpx

Friluftsliv

Vandretur på Kaløstien

Vandreturen

Vi startede turen fra Kalø 13:30 (Bus 123 fra Aarhus går direkte til slotsruinen). Vi var kommet lidt sent af sted, da dagens stormvejr indgød lidt ubeslutsomhed. Først går turen gennem Ringelmose Skov ad grusvej. Man kommer så ad bakkede marker til en strækning på landevej, hvor man går i vejkanten. Ikke videre ønskværdigt. Man kommer dog igen gennem et langt stræk med plantageskov og engområder. De sidste kilometer går ad landevej og på cykelsti til man når Ryomgård, som vi ankom til en halv times tid efter solnedgang. Derfra tøffede vi hjemover igen med toget.

vandretur i skoven paa kaloe

Kaløstien er altså ikke en vild naturoplevelse, men en stille, rolig og dejlig tur, når vi byboere skal ud og have noget frisk luft. Især er de gode transportmuligheder et kæmpe plus og man får da også set noget typisk dansk landskab. Efter to måneder med eksamen og sygdom var jeg rigeligt tilfreds med at få strukket benene, også selvom noget af turen var i vejkanten med biler blæsende forbi.

Vi fik på turen prøvet noget nyindkøbt grej og tøj. Vandblærer der passer perfekt i de til formålet indrettede lommer i tasken? Genialt! Jeg vil ikke længere rynke på næsen over hvor fjollede de ser ud med sutteladsen på slangen. Og moderne rygsække er intet mindre end fantastiske. Jeg tænker på måske at skrive lidt om grejindkøb som komplet nybegynder, men ved ikke om det her er det rigtige sted til den slags.

vandreture djursland

2016 bliver et godt år med masser af frisk luft og lidt mere komfort ude i landskabet.

Mere info:

Billedalbum fra turen med titlen “Dansk landskab i dårlig belysning”

Info på http://udinaturen.dk/facilitet/kal%C3%B8stien/4627

Outsites Podcast

Outsites YouTube kanal

Tips & Tricks

Førstehjælp i vildmarken - Häckeberga naturreservat

Førstehjælp i vildmarken - Häckeberga naturreservat

  • 2012-04-01 15:13:04

Hvad er forskellen på almindelig førstehjælp, og førstehjælp derude, hvor hjælpen ikke når frem, før over en times ventetid som minimum. Dette kan endda blive til over flere timer, eller måske kan hjælp udefra slet ikke nå helt derhen, hvor du/i befinder jer. Vi brugte en lørdag eftermiddag på en weekendtur til Häckeberga naturreservat på et introduktionskursus i vildmarksførstehjælp. Og det gav stof til eftertanke...

Test af Outdoorudstyr

Kelly Kettle

Kelly Kettle

Kelly Kettle er et sjovt og anderledes stykke kogegrej. Den irske opfindelse er godt tænkt og meget effektiv når der er gang i bålet og Kelly Kettle koger vandet på ingen tid. Den er hyggelig at betjene og den findes i forskellige størrelser samt i aluminium eller rustfri stål. du kan også lave mad og bruge Hobo Stove eller grydeholderen. Alt i alt et stykke gennemtænkt grej der har sin helt...