nybegyndere på kongsleden

Mere
5 år 2 uger siden #32971 af Theisjensen
Hej. Jeg skal til Kongsleden til Juni og søger råd om gode ruter fra Nikkaluokta.
Vi overvejer at gå i området syd fra Nikkaluokta. Vi er afsted en uge og er nybegyndere. Gode råd eller alternative ruter søges.
Tak :-)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
5 år 2 uger siden #32981 af LarsM
Besvaret af LarsM på emne nybegyndere på kongsleden
Allerførst vil jeg sige, at jeg ikke har nogen erfaring med dette område eller med Nordsverige i det hele taget - jeg har mest holdt mig til Norge. På fjeldet i Norge er juni stort set det værste tidspunkt, man kan tage af sted, bortset fra skiture i de allerhøjest beliggende gletsjerområder. Afsmeltningen af sne er i fuld gang, så vandløbene er på deres maksimale med smeltevand. Samtidig ligger der stadig meget sne, som op ad dagen, når varmen sætter ind, bliver blødt, så man synker i, og det bliver tungt at gå - foruden at det er vådt.

Jeg har en gang været i Norge omkring 20. juli, hvor vi havde fine forhold. Her på Outsite lå der en gang en turrapport med en masse fotos fra nogen, der havde været i samme område 1-2 uger før - omkring 10. juli. På fotoene kunne man se, at 10. juli havde landskabet stort set stadig været dækket af sne, men 20. juli var den væk.

Jeg skal igen understrege: jeg kender ikke noget til forholdene omkring Nikkaluokta, så det er muligt, at det er helt anderledes. Jeg ved dog, at der er andre her på Outsite, der kender meget mere til Nordsverige, end jeg gør. Vi må håbe, at nogen af dem kan supplere med mere præcise oplysninger.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
5 år 2 uger siden - 5 år 2 uger siden #32984 af Emilio
Besvaret af Emilio på emne nybegyndere på kongsleden
Utroligt du ikke har fået svar endnu...
Hvis man ikke har været i fjeldområdet omkring Kebnekaise før, "plejer" man at vælge den nordligste del af Kungsleden der går mellem Nikkaluokta i syd og Abisko i nord, men der er såklart tonsvis af andre muligheder, som dog nok kræver en anelse mere erfaring. Området lige syd for Nikkaluokta er ikke "venligt" at vandre i, med mindre du tænker på strækningen mellem Singi og Vakkatovare.
Hvis i har en uge, så vælg strækningen mellem Nikkaluokta og Abisko. Det er tilpas for en uge, og er rigtig god som nybegyndere, både pga. den afmærkede rute og sikkerheden i hytterne. Desuden findes der gode guidebøger, som jeg vil anbefale at du/i får fat på. De bedste er på svensk, men på dansk findes "Kungsleden: Ábesko - Kebnekaise" af Rene Ljunggren, som er en udmærket introduktion. Jeg må også anbefale "Min Bænk i Abisko" af Reimer Bo Christensen, som er blevet lidt af en kultklassiker på området.
Når du skriver at i skal afsted i juni, så skal du lige have den advarsel, at der kan være rigtig meget sne og vand i fjeldet afhængig af tidspunkt. Normalt siger man at fjeldet er tilgængeligt fra midsommer, men det varierer fra år til år.

Skriv endelig, hvis i har flere spørgsmål.

De bedste hilsner,
Emil
Sidste redigering: 5 år 2 uger siden ved Emilio.
Følgende bruger(e) sagde tak: Pihlen, Eventyrinorden, Theisjensen

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.160 sekunder