Vandring i Sydgrønland

Mere
4 år 6 måneder siden - 4 år 6 måneder siden #33102 af camillabacher
Jeg er så heldig at jeg med arbejdet skal tre uger til Sydgrønland nærmere den gamle flådestation Grønnedal tæt ved den gamle kryolitmine ved Ivigtut. Jeg får gode muligheder for at gå dagsture og har bestilt topografisk kort over området.

Jeg har aldrig været på Grønland. Jeg har vandret før, så jeg har en god basiserfaring. Udstyret er på plads (tænker jeg :-) ) Men jeg kan også se at det er anderledes end Norge / Sveriges fjelde for der er ingen stier deroppe (kun markerede ruter) og der er sandsynlighed for at møde moskusokse, som jeg har læst lidt om.

Men jeg er nysgerrig om andre herinde har vandret i Grønland og har nogle gode tips og tricks. Mulighederne for at vandre bliver klart størst mens jeg er i Grønnedal, men der kan også være tid til en dag i Narsarsuaq som vi flyver til fra København.

Når jeg rejser kan jeg også godt lide at læse om noget lokalt. Det kan fagbøger, naturguides, biografier og - måske favoritten - rejseskildringer fra andre. Hvis I har anbefalinger til bøger om Grønland, så hører jeg også gerne herom. John Andersens bøger om hans kajakture har jeg læst, og ting i den stil kan jeg godt lide at læse om på tur.
Sidste redigering: 4 år 6 måneder siden ved camillabacher.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
4 år 6 måneder siden #33103 af Panie
Besvaret af Panie på emne Vandring i Sydgrønland
Tror du skal have fat i Rene Ljunggren. Er sikker på han kender en masse litteratur og så har han også vandret på Grønland.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
4 år 6 måneder siden #33104 af Skotte
Besvaret af Skotte på emne Vandring i Sydgrønland
Du er ikke bare heldig, du er superheldig. Det er et dejligt område med skøn natur og interessant geologi, fx Ikkafjorden natgeo.dk/natur/naturfaenomener/ikka-sja...-soejler-i-groenland

Da det var i 1957 jeg var der, er min viden noget rusten. Jeg mener at der for 10 - 15 år siden var en temmelig aktiv "lokalforening" for Arsuk kommune som også gjorde noget for turisme.
Det kan være at jeg kommer i tanke om noget i løbet af nogle dage.
Skotte

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
4 år 6 måneder siden #33105 af fætter guf
Besvaret af fætter guf på emne Vandring i Sydgrønland
Grønland er fed natur. Vandrer du alene, skal du lige finde ud af om det er isbjørne område.
Det er ikke et problem men hør hvad de lokale siger og tag en riffel med. Det behøves man ikke tilladelse til. Den kan du formentligt låne dig frem til. Proceduren er varsels skud som oftest får dem til at forsvinde. Jeg har aldrig oplevet at det ikke har virket, men jeg har været tættere på end det var sjovt.
Sidst jeg var på Grønland var butikken løbet tør for sprit. Det er et problem hvis man har trangia med. Et kald op til en lokal som sikrer dig de nødvendige forsyninger kan være givet godt ud.
Selv om temperaturen siger at det er koldt kan solen bage som en gal og man tager tynde bukser eller shorts på. Vejret kan piv hurtigt skifte, så hav et ekstra lag tøj med og et tyndt regnsæt med, mod 20m/s er det meste tøj ikke længere ordentligt vindtæt, men det er billig plastic.

Det er lige hvad jeg kan huske.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.159 sekunder