Opbavaring af skiftetøj på Kungsleden

Mere
2 år 2 måneder siden #33512 af Palle
Hej
Jeg er ved småt at lægge sommerferieplaner og overvejer at vandre Kungleden fra Abisko til Nikkaluokta.

Jeg regner med at tage toget fra DK til Stockholm og herfra nattoget til Abisko.
Når jeg når til Nikkaluokta tager jeg bussen til Kiruna og herfra natoget sydpå.

Især af hensyn til mine medpassagerer vil jeg gerne have noget rent skiftetøj til hjemturen. Men jeg har ikke lyst til at slæbe på det på selve vandreturen. Mit spørgsmål er derfor hvordan jeg bedst håndtere en pakke med skiftetøj.

Mulighed nr 1:
At stige af nattoget i Kiruna kl. 9:15. Finde en bagageboks. Vente... Tage bussen fra Kiruna kl. 14:55 til Abisko Turiststation med ankomst kl. 16:10. Ulempen er, at jeg spilder det meste af en dag i Kiruna og ankommer sent til Abisko.
Kiruna er ved at blive flyttet (!) så jeg er lidt usikker på hvad der er af bagageopbevaringsmuligheder her.

Mulighed 2:
Opbevare skiftetøjet på Abisko Turiststation. Efter vandreturen tager jeg bussen fra Nikkaluokta (kl. 12:00) til Kiruna (kl: 13:25) (Det skal jeg under alle omstændigheder). Herefter tog fra Kiruna (kl. 14:44) tilbage til Abisko Turiststation (Kl. 16:01). Hente mit skiftetøj. Tage nattoget sydpå kl. 16:41. Ulempen er at jeg skal en ekstra tur til Abisko (2 x transport) og jeg skal tage bad i toget, hvilket vistnok kræver en lidt dyrere sovevognsbillet frem for en liggevognsbillet.
Det fremgår ikke klart af Abisko Turiststations hjemmeside om tilbyder bagageopbevaring for folk der ikke overnatter hos dem. Jeg bor i telt.

Mulighed 3:
Sende skiftettøjet fra Abisko Turiststation til Nikkaluokta med Bussgods.se. Det er kort beskrevet på Abisko Turiststation ( www.svenskaturistforeningen.se/boende/st...ion/butik-uthyrning/ ), men der står ingen nærmere detaljer. Jeg har prøvet at lave en bestilling hos bussgods.se. Det er lidt halvdyrt, men jeg får også at vide, at de ikke tilbyder omdeling i postnummer 98199 Kiruna, hvor Nikkaloukta ligger. Og Bussgods i Kiruna (Busstationen) har kun åbent i dagtimerne på hverdage. Måske har Abisko Turiststation og Nikkaluokta en særlig aftale med Bussgods. Nikkaluokta skriver ikke noget om modtagelse af bagage på deres hjemmeside. Kun at de udlejer bagagebokse. Og det kræver jo at man selv møder op for lægge noget i boksen.

Mulighed 4: Noget helt andet. Hvad plejer I at gøre?

Det er mange år siden jeg har været aktiv på Outsite.dk's forum, men kan huske at der i starten var mange der skrev om Kungsleden og Lappland. Håber der stadig er brugere der har erfaring med området.PS: Jeg har prøvet at bruge forums søgefunktion med ord som "Kungsleden", "Abisko" eller "Nikkaluokta". Men det giver 0 resultater. Der må være noget galt med søgefunktionen

Mvh.
Palle Dam

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
2 år 2 måneder siden #33514 af Milho
Hej Palle,

Velkommen tilbage :)

Jeg forstår din hensynstagen til medpassagerer.
Min umiddelbare tanke er, at tage t-shirt, sokker og underbukser med i rygsækken, og så købe et sæt bukser, på returen. I Kiruna burde du kunne finde nogle billige bukser, der næsten svarer til evt. tog-priser/fragtpriser, og du slipper for spildtid på transport af dig selv.

Denne mulighed fordi vægt og fylde af t-shirt o.s.v., ikke er så slem, som + et par bukser.

Blot en tanke.


Vh Christian

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.206 sekunder