Tarteletter
6 personer
- 18 tarteletskaller Dem køber jeg færdige
- 750 g suppehøns Forvent 1/3 pillet kød af totalvægten. Kan erstattes med kyllinger
- 650 g asparges Friske hvide er bare lækkert, men jeg bruger dem fra glas
- 300 g ærter Friske er lækkert, det virker fra frost også
- 3 spsk hvedemel
- 6 dl mælk
- 1 dl fløde Kan udelades
- Fond Brug den suppe, du har fra hønsenes kogevand
- Salt og peber
- Persille Faktisk bruger jeg ofte rucola
Start med at koge suppehønsene (eller kyllinger). Jeg koger dem typisk i 2-3 timer sammen med laurbærblade, løg og gulerødder, eller hvad vi lige har, der er tæt på udløb.
Tag hønsene op, og lad dem køle helt af. Pil dem, og sortér brusk, ben og skind fra.
Lad fonden simre videre, til den er halveret.
Disse trin har jeg gjort hjemmefra. Det er bare meget lettere, selvom det selvfølgelig kan lade sig gøre derude også.
Smelt smørret - pas på varmen. Jeg har to bål, et glødebål direkte under og et ved siden af til at fodre med.
Når smørret er smeltet, pisk melet i det, til bliver godt klistret. Tilsæt så mælken lidt efter lidt, mens du stadig pisker. Sørg for, at den bliver godt tyk, og tilpas konsistensen løbende med fonden.
Smag saucen til med salt og peber.
Tilsæt asparges (uden væsken), ærterne og hønsekødet. Lad det simre, til konsistensen er rigtig, og det er godt varmt.
Varm tarteletterne.
Servér med persille og peber på toppen.
Tips og tricks
Tarteletter med and, chili, kantareller og trøffelolie er min personlige favorit. Der er super taknemmeligt at lave, man kan bruge nærmest hvad som helst.
Velbekomme